Φενέρμπαχτσε – Παρτίζαν 91-76: Επιστροφή απ’ την “κόλαση” και νίκη!

Με κεκτημένη ταχύτητα από το καλύτερο επιθετικά βράδυ της ιστορίας της κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε γρήγορα το πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο και έφτασε με εμφατικό τρόπο στη νίκη, πραγματοποιώντας μία πολύ μεγάλη ανατροπή.

Η Παρτίζαν ήταν εκείνη που ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Καμπόκλο και Πάντερ, κατάφερε να σκοράρει 31 πόντους στο δεκάλεπτο και να προηγηθεί από νωρίς με διψήφια διαφορά (19-31). Μάλιστα με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου η διαφορά υπέρ της σερβικής ομάδας έφτασε στη μέγιστη τιμή της (19-36) με τρίποντο

του Σμιθ. Ήταν και το σημείο που η Φενέρ έβγαλε αντίδραση.

Με τους Ντόρσεϊ και Σέστινα να δίνουν πολλές βοήθειες επιθετικά, ερχόμενοι από τον πάγκο και φυσικά έχοντας βελτιώσει αισθητά την άμυνα της, η Φενέρ αντέδρασε και κατάφερε να “ροκανίσει” τη διαφορά (43-47). Η αντεπίθεση των Τούρκων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Σέστινα να κάνει θραύση πίσω από τα 6.75μ και τη Φενέρ να ισοφαρίζει σε 55-55. Ο Άτζουσιτς με τρίποντο κράτησε προσωρινά το προβάδισμα για την Παρτίζαν (55-58), όμως το προσπέρασμα της Φενέρ δεν άργησε να έρθει.

Από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση και ο Γκούντουριτς, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους πήρε τα ηνία (64-62) και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Μάλιστα, στην τέταρτη περίοδο ήρθε η “έκρηξη” της Φενέρμπαχτσε και τα πάντα τελείωσαν. Τέσσερα απανωτά τρίποντα από Ντόρσεϊ – Γκούντουριτς, σερί 14-0 και η Φενέρ στο +18 (82-64). Η Παρτίζαν δεν είχε απάντηση και το τελικό 91-76 οδήγησε τη Φενέρ στην 12η φετινή της νίκη, δύο ημέρες προτού υποδεχτεί τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ντόρσεϊ ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους και MVP της αναμέτρησης, με τον Σέστινα να κάνει career high με 14 πόντους (4/5 τρ.), τον Γκούντουριτς να μετρά 15 πόντους και τον Καλάθη να προσθέτει 9 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάντερ έβαλε 15 πόντους στο ημίχρονο, αλλά εξαφανίστηκε στην επανάληψη, όπως και οι Καμπόκλο (13π.) και Σμιθ (11π.).

Τα δεκάλεπτα: 19-31, 43-48, 68-64, 91-76

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα