Φούλαμ-Άρσεναλ 2-1: Ψυχωμένη ανατροπή στο ντέρμπι του Λονδίνου

Η Άρσεναλ ολοκληρώνει το 2023 με δύο ήττες, από Γουέστ Χαμ (0-2) και Φούλαμ (2-1), γκρεμίζοντας ουσιαστικά την τεράστια προσπάθεια που είχε κάνει τους περασμένους τρεις μήνες. Οι «κανονιέρηδες» πήγαν στο Craven Cottage οντας 4οι στην Premier League σε ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αποχωρούν χωρίς βαθμό (έμειναν στους 40). Από την άλλη πλευρά, η Φούλαμ επέστρεψε σε θετικά μονοπάτια με το τρίποντο στο ντέρμπι του Λονδίνου,

φτάνοντας παράλληλα τους 24 βαθμούς (13η θέση).

Το ματς άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους φιλοξενούμενους με τον Μπουκάγιο Σάκα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, έπειτα από ολιγωρία της άμυνας της Φούλαμ και ένα σουτ του Μαρτινέλι. Ο 22χρόνος Άγγλος πήρε το ριμπάουντ, έπειτα από την επέμβαση του Λένο και άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο 15′ η Φούλαμ προειδοποίησε τον Ράγια με ένα σουτ του Ραούλ Χιμένεζ και 14 λεπτά αργότερα (29′) ο Μεξικανός έφερε στα ίσια το παιχνίδι, έπειτα από έξοχη σέντρα του Τομ Κέρνι.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη στιγμή για την Άρσεναλ στο 43′, την οποία απώλεσε ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Στο 60′, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του δευτέρου μέρους, ο Ντε Κόρντοβα-Ριντ πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει το νικητή. Στατική φάση για τους γηπεδούχους, αναμπουμπούλα στην άμυνα της Άρσεναλ και ολική ανατροπή σκηνικού (2-1).

Η διαχείριση της ομάδας του Σίλβα ήταν καταπληκτική στο υπόλοιπο της αναμέτρησης με το συγκρότημα του Αρτέτα να απειλεί ελάχιστα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και να φεύγει χωρίς βαθμό από το Craven Cottage.

Keywords
Τυχαία Θέματα