Γαλλία: Το φοβερό σερί του Γκριεζμάν

Απέναντι στην Ολλανδία, τα φώτα έπεσαν και πάλι στον Εμπαπέ, που πέτυχε τα δύο γκολ που έστειλαν και μαθηματικά τους «τρικολόρ» στο Euro 2024.

Ωστόσο ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την απόδοσή του απέδειξε ξανά ότι είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο 32χρονος πλέον άσος, είναι ο ορισμός του «πιστού στρατιώτη» της Εθνικής ομάδας. Πολύτιμος τόσο στην πορεία μέχρι τον τελικό του Euro

2016, όσο και στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2018, έκανε φοβερές εμφανίσεις και στο Κατάρ πέρσι, τελειώνοντας το τουρνουά με τρεις ασίστ, με τις εμφανίσεις του όμως να επισκιάζονται ξανά από τα γκολ του Εμπαπέ.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να αγνοηθεί, είναι η αγάπη του για τους «τρικολόρ» και η επιθυμία του να είναι πάντα εκεί για την Εθνική ομάδα. Όταν παίζει η Γαλλία, ο Γκριεζμάν δεν παίρνει ποτέ…ρεπό!

Χαρακτηριστικά, στο ματς της «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», ο Γκριεζμάν αγωνίστηκε στο 81ο συνεχόμενο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος!

Τελευταία φορά που έχασε ματς των «τρικολόρ» ο Γκριεζμάν, ήταν στις 13 Ιουνίου του 2017 αέναντι στην Αγγλία.

Από τότε και για τα επόμενα έξι χρόνια και κάτι, ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει δώσει το παρών σε όλα τα ματς των «τρικολόρ», φιλικά και επίσημα, κρίσιμα και…αδιάφορα, με το σερί των 81 αγώνων να μην έχει προηγούμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων!

Ο Γκριεζμάν, έφτασε πλέον τις 124 συμμετοχές στην Εθνική (44 γκολ), μόλις δύο λιγότερες από τον Ολιβιέ Ζιρού, που έχει τα πιο πολλά ματς με τη Γαλλία από τους εν εν ενεργεία διεθνείς. Μπροστά τους, βρίσκονται μόνο οι Ουγκό Γιορίς (145 συμμετοχές) και Λιλιάν Τουράμ (142).

Keywords
Τυχαία Θέματα