“Γιώργο, δεν αντέχω άλλο, φοβάμαι”! (pic)

Ένας ακόμη πρώην ποδοσφαιριστής που του οφείλονται δεδουλευμένα χρήματα, τα οποία διεκδίκησε και -κατόπιν δικαστικών αποφάσεων που “πάτησαν” πάνω σε ισχύοντα νομοθετικά πλαίσια- ήλπιζε να δικαιωθεί. Στο πρόσωπό του, βρίσκουν έκφραση πολλοί ακόμα ποδοσφαιριστές. Ο συγκεκριμένος φοβάται. Για τον εαυτό του. Αυτό είπε στον πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ, Γιώργο Μπαντή, ο οποίος δημοσίευσε την “ανατριχιαστική” συνομιλία τους.

Και αναδημοσιεύω, στην περίπτωση που πολλοί δεν την έχετε διαβάσει:

Η απόγνωση σε όλο της το μεγαλείο. Στον ταραχώδη κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα σκοτεινό “σύννεφο”

οικονομικής απελπισίας έχει ρίξει τη σκιά του πάνω από τα όνειρα και τα προς το ζην πολλών παικτών. Αλήθεια, πόσοι γονείς στρέφουν ακόμα τα παιδιά τους στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Πόσοι γονείς εισακούν το πάθος των παιδιών τους να παίξουν μπάλα και να ονειρευτούν μέσα από τη στρογγυλή θεά;

Τώρα, πιο πολύ από ποτέ, οι γονείς θα πρέπει να εκπαιδευτούν στο πώς θα πείσουν τα παιδιά τους να χαρούν το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι και μόνο ως παιχνίδι και παράλληλα θα εξετάσουν όλες τις άλλες πτυχές του εαυτού τους, ώστε να βρουν το εναλλακτικό τους μονοπάτι. Εκείνο που δεν θα τους οδηγήσει στην απόγνωση.

Η ανησυχητική αυτή κατάσταση έφτασε στα άκρα πριν από δυομίσι χρόνια χρόνια (5 Οκτωβρίου 2021) όταν ο Νίκος Τσουμάνης, ένας ποδοσφαιριστής που τα όνειρά του “πνίγηκαν” στη θάλασσα της χρεοκοπίας, αυτοκτόνησε. Τί έγινε έκτοτε; Ακόμα τίποτα. Και οι νόμοι είναι εκεί. Υπάρχουν. Υπάρχει άραγε και δικαιοσύνη;

Η δεινή κατάσταση των παικτών που χάνουν τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με τις ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουν εφαρμόσει το νόμο και τις προεκλογικές τους εξαγγελίες (ξαναδιαβάστε το παραπάνω μήνυμα).

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιριστών Γιώργος Μπαντής έφερε το θέμα στο επίκεντρο αναφέροντας σχετικά στο ποστάρισμά του: “Δημοσιεύω την συνομιλία μου με τον πρώην παίκτη του Άρη που η πολιτεία του χρωστάει δεδουλευμένα χρήματα.Το κάνω γιατί εγώ τα χέρια μου δεν θα τα βάψω με αίμα, ας αναλάβουν την ευθύνη εκείνοι που την κατέχουν. Να μην πει κανένας μετά ότι δεν γνώριζε. Εφαρμόστε επιτέλους τον νόμο που εσείς ως κράτος ψηφίσατε.”

Πραγματικά στα αυτιά μου “ακούω” την άηχη κραυγή αγωνίας του Προέδρου του ΠΣΑΠΠ. Εσείς;

Ο παίκτης, στοιχειωμένος από τον φόβο ενός αβέβαιου μέλλοντος, αποκάλυψε ότι οραματίζεται συνεχώς τα χειρότερα σενάρια για τον εαυτό του. Μετά τη δημοσίευση της συνομιλίας από τον Γιώργο Μπαντή, και των όσων αναφέρονται σε αυτήν, φαίνεται πως θορυβήθηκε ο νεοδιορισθείς Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης.

Ο κύριος Βρούτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Μπαντή και ζήτησε άμεσο ραντεβού με τον ΠΣΑΠΠ, με θέμα τη μη εφαρμογή, από την πλευρά της Πολιτείας, του νόμου 36/06 του 2007 που βρίσκεται σε ισχύ και αφορά τους πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ας είναι αυτή μια αχτίδα ελπίδας για πολλούς ποδοσφαιριστές κι ας μοιάζει ως η “τελευταία ευκαιρία” για την κυβέρνηση να λάβει δράση και να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να λάβουν ό,τι τους αναλογεί, να λάβουν ό,τι δικαιούνται και έχουν δουλέψει με κόπο και ιδρώτα. Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο του κύριου Βρούτση, που καλείται να δώσει λύση σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο και οι ελπίδες όσων έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες κρέμονται από αυτή τη λεπτή ισορροπία. Αυτή η κομβική στιγμή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το σημείο καμπής στη μάχη για τη δικαιοσύνη, παρέχοντας μια σανίδα σωτηρίας σε παίκτες που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους κι ενώ αφιέρωσαν τη ζωή τους στο πιο όμορφο παιχνίδι του κόσμου...

Keywords
Τυχαία Θέματα