Γκουστάβο Πογέτ: «Δώστε χρόνο σε Ποτσετίνο και Ποστέκογλου»

 Ο 55χρονος Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, κάθισε στον πάγκο της Τσέλσι μεταξύ 1997 και 2001 προτού ενταχθεί στην Τότεναμ. Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση (Novasports Premier League 22.00) μίλησε στο Live Score.

Το ξεκίνημα του πρώην προπονητή της Τότεναμ, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, στο «Stamford Bridge» ήταν περίεργο, με

μόλις 12 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Ο Πογέτ προτρέπει τους «μπλε» να εξακολουθήσουν την κοινή διαδρομή της με τον Αργεντινό μάνατζερ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί 100% από την υπομονή που έχουν με το έργο, αν έχουν υπομονή με τον Ποτσετίνο και τον αφήσουν να χτίσει, ακόμα κι αν δεν πάει καλά, τότε μάλλον τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αλλά αν συνεχίσουν να αλλάζουν προπονητή, απλώς προσπαθώντας να βρουν το μαγικό ραβδί, θα είναι δύσκολο».

Έχοντας περάσει ως παίκτης και προπονητής από την Τότεναμ, ο Πογέτ είναι εξοικειωμένος με το πώς λειτουργούν και οι δύο σύλλογοι, και δεν κρύβει ότι έχει εντυπωσιαστεί από την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου ο οποίος θα επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εφόσον νικήσει.

«Στα παιχνίδια προετοιμασίας, ήμουν ερωτευμένος με την επιθετική πλευρά του παιχνιδιού, αλλά ανησυχούσα λίγο για αυτά αμυντικά. Αλλά λειτουργεί τέλεια. Αυτό το ξεκίνημα μοιάζει με της Άρσεναλ την περασμένη σεζόν ή της Λέστερ πριν από μερικά χρόνια. Συνεχίζουν να κερδίζουν. Είναι θέμα συνέπειας και πρέπει να περάσεις πρώτα 10 παιχνίδια, μετά 20 και μετά 30. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρεις ώθηση και όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι το κλειδί για να δούμε αν μπορούν να διατηρήσουν αυτή τη συνέπεια».

«Πιστεύω ότι η Τσέλσι είναι ικανή να πάρει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη σεζόν της. Αλλά αν δεν κερδίσει, θα δείτε συζητήσεις για δύο ομάδες που κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και τα πράγματα θα είναι δύσκολα λόγω της θέσης της Τσέλσι στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα τεράστιο παιχνίδι όπου χρειάζεσαι χαρακτήρες και ηγέτες για να σηκωθούν και να μετρηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα