Ισραήλ: “Έσπασε η πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς στη Γάζα” – Απειλούν οι τρομοκράτες – “Η 7η Οκτωβρίου θα επαναληφθεί”

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) , σύμφωνα με τους Times of Israel, ανέφερε ότι “τα χερσαία στρατεύματα διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς“.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ κατάφεραν να “σπάσουν” την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα και πλέον προωθούνται σε θέσεις πολύ κοντά στην πόλη της Γάζας.

“Η χερσαία επιχείρηση προχωρά

όπως είχε προγραμματιστεί”, τόνισε ο Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας: “Με εκ των προτέρων σχεδιασμό, ακριβείς πληροφορίες και κοινές επιθέσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα, οι δυνάμεις μας διέρρηξαν τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας”.

We will fight to eliminate Hamas.
We will fight for the thousands of lives lost.
We will fight to defend our country. pic.twitter.com/D7B7KcyRIM

Israel Defense Forces (@IDF) November 1, 2023

Ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας των IDF, έλεγε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται αυτή τη στιγμή βαθιά μέσα στη Γάζα, “στις πύλες της πόλης της Γάζας”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ιτζίκ Κοέν τόνισε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, “καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, όλη τη συστοιχία εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε πλήρως”.

Γκάλαντ: “Είμαστε κοντά στον στόχο μας”

Κοντά στο στόχο που είναι η εξάλειψη της “τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς” βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ιρσαήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Σκληρές μάχες γίνονται στη Γάζα. Οι IDF προχωρούν στον δρόμο για να νικήσουν τη Χαμάς”, δήλωσε ο Γκάλαντ και πρόσθεσε:”Ο πόλεμος εξελίσσεται σύμφωνα με τους στόχους. Η Χαμάς υφίσταται σοβαρά πλήγματα”.

“Περισσότερα από 10.000 πυρομαχικά έπεσαν στην πόλη της Γάζας, χιλιάδες στόχοι χτυπήθηκαν, χιλιάδες τοποθεσίες καταστράφηκαν, χιλιάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν”, κατέληξε.

Χαλεβί: Αναγκαίο το τίμημα στον πόλεμο κατά της Χαμάς

Ο αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε από την πλευρά του ότι το “βαρύ και οδυνηρό τίμημα” που πληρώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς είναι “αναγκαίο”, αφού σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες την περασμένη ημέρα.

“Είμαστε στη μέση ενός πολέμου. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος και θα τον πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε προληπτικοί και πολεμάμε τον εχθρό στο έδαφός τους, χτυπώντας τους στα μέρη όπου εργάζονταν στα σχέδιά τους και στις ίδιες τις περιοχές από τις οποίες προήλθαν οι κακοί τρομοκράτες”, ανέφερε ο Χαλέβι.

“Προχωράμε στα στάδια του πολέμου και επιχειρούμε στο έδαφος εντός του εδάφους του εχθρού, υποστηριζόμενοι από ακριβή και βαριά πυρά. Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ανάλογα με τα στάδια του πολέμου και τους στόχους του, όπως ορίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση”, λέει.Απειλεί η Χαμάς: “Θα επαναλάβουμε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δύο και τρεις φορές”

Προειδοποίηση πως η Χαμάς θα επαναλάβει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά μέχρι να εκμηδενιστεί το Ισραήλ απηύθυνε ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σε συνέντευξή του σε λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι.

“Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας”, δήλωσε ο Χαμάντ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο LBC στις 24 Οκτωβρίου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από το MEMRI. “Πρέπει να το αφανίσουμε γιατί αποτελεί καταστροφή για την στρατιωτική και πολιτική ασφάλεια του αραβικού και ισλαμικού έθνους. Δεν ντρεπόμαστε να το πούμε αυτό” δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χαμάντ υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να εξαλειφθεί από όλα τα “παλαιστινιακά εδάφη”, δηλαδή να εκμηδενιστεί πλήρως, υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξή του είναι “παράλογη”.

“Πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στο Ισραήλ και θα το κάνουμε δύο και τρεις φορές. Ο Κατακλυσμός al-Aqsa [το όνομα που έδωσε η Χαμάς στην επίθεση της 7 Οκτωβρίου] είναι μόνο η αρχή”, συνεχίζει ο Χαμάντ. “Θα πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα; Ναι, και είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε. Ονομαζόμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε περήφανοι που θυσιαζόμαστε ως μάρτυρες”.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς επανέλαβε επίσης ότι η Χαμάς δεν σκόπευε να βλάψει αμάχους, αλλά υπήρχαν “επιπλοκές” στο έδαφος.

“Είμαστε τα θύματα της κατοχής. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να μας κατηγορεί για αυτά που κάναμε στις 7 Οκτωβρίου, στις 10 Οκτωβρίου, ένα εκατομμύριο Οκτωβρίου, ό,τι κάνουμε είναι δικαιολογημένο” κατέληξε.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα