Κρουζέιρο: Πούλησε τις μετοχές ο Ρονάλντο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα εισπράξει 109 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των μετοχών στον Πέδρο Λουρένσο, ο οποίος θα κατέχει πλέον το 90% των μετοχών της βραζιλιάνικης ομάδας. Ο Ρονάλντο είχε αναλάβει το 2021 να γλιτώσει την Κρουζέιρο από τη χρεωκοπία. Το «φαινόμενο» είχε πληρώσει 73 εκατομμύρια ευρώ για τις μετοχές της ομάδας που τότε αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία. Στη συνέχεια κατάφερε να διαχειριστεί το χρέος

ύψους 182 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε η ομάδα και την επανέφερε στη μεγάλη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ο 47χρονο Βραζιλιάνος προανήγγειλε πως σκοπεύει να πουλήσει και το 51% των μετοχών της Βαγιαδολίδ.

Ο Ρονάλντο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ίσως κάποιοι φίλοι της Κρουζέιρο να ήταν σκληροί απέναντί μου, αλλά αυτό δε με απασχολεί. Ξέρω πως οι περισσότεροι είναι ευγνώμονες σε μένα γιατί επανέφερα την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και το διεθνές προσκήνιο. Ο στόχος μου επετεύχθη. Ήθελα να την ξαναφέρω στην πρώτη κατηγορία και την κατάλληλη στιγμή να την πουλήσω στον κατάλληλο άνθρωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα