Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ.: Γιατί ενώθηκαν οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι!

Ο πρόσφατος προημιτελικός Κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις εντός αγωνιστικού χώρου.

Στις κερκίδες του «Ολντ Τράφορντ» όμως, το ματς στιγματίστηκε από συνθήματα που αφορούσαν τις τραγωδίες που σημάδεψαν την ιστορία των δύο κλαμπ.

Συγκεκριμένα, ένας οπαδός συνελήφθη και θα δικαστεί, καθώς καταγράφηκε στα social media, να φωνάζει συνθήματα και να προβαίνει σε χειρονομίες, αναφερόμενος

στις τραγωδίες του Χέιζελ και του Χίλσμπορο, για να «πικάρει» τους φίλους της Λίβερπουλ.

Στο παρελθόν, η ίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει πέσει θύμα άμυαλων οπαδών, που φωνάζουν συνθήματα για την τραγωδία του Μονάχου.

Οι δύο σύλλογοι, έχουν καταδικάσει τέτοιες ενέργειες, ενώ και οι προπονητές τους, Γιούργκεν Κλοπ και Έρικ Τεν Χαχ, έχουν καλέσει με δηλώσεις τους τον κόσμο, να απέχει από τέτοια ντροπιαστικά συνθήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και βουλευτές του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ, επισκέφτηκαν σχολεία, προκειμένου να μιλήσουν σε μαθητές και μαθήτριες για το θέμα.

Συγκεκριμένα, τη Γιουνάιτεντ εκπροσώπησε ο Γουές Μπράουν και τη Λίβερπουλ ο Φιλ Τόμπσον.

Ο Μπράουν, μιλώντας στους μαθητές, αναφέρθηκε στην θλίψη που έβλεπε στα μάτια του θρυλικού σερ Μπόμπι Τσάρλτον, κάθε φορά που στο γήπεδο ακουγόταν σύνθημα για την τραγωδία του Μονάχου το 1958, από την οποία ο ίδιος είχε επιβιώσει, ωστόσο στοίχισε τη ζωή σε 23 άτομα, πολλά εκ των οποίων μέλη των «μπέμπηδων» του σερ Ματ Μπάσμπι.

Σε αντίστοιχους τόνους μίλησε και ο παλαίμαχος αμυντικός των «ρεντς», Φιλ Τόμπσον, για τα συνθήματα που αφορούν τις τραγωδίες του Χίλσμπορο και του Χέιζελ.

Συμμετείχε επίσης η Μάργκαρετ Άσπιναλ, η οποία έχασε τον γιο της, Τζέιμς, στο Χίλσμπορο, το 1989, όταν 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Ούτε οι νεκροί, ούτε και αυτοί που επιβίωσαν, αξίζουν να σπιλώνεται η μνήμη τους με τέτοιο τρόπο. Ωστόσο, πάντα λέω ότι οι μεγαλύτεροι είναι αυτοί που χρειάζονται εκπαίδευση και όχι οι μικροί», είπε η Άσπιναλ.

Οι δύο σύλλογοι, δεσμεύτηκαν να επαναλαμβάνουν τέτοιες εκδηλώσεις σε ετήσια βάση, μέχρι να σταματήσει η ντροπιαστική συμπεριφορά από μερίδα οπαδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα