Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ώρα για ξεκαθάρισμα με αριθμούς που σοκάρουν

Η αρχή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε με τον Φαν ντε Μπέικ ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποφέρει γιατί αρκετοί παίκτες απολαμβάνουν το συμβόλαιο και όχι τους αγώνες. Ο Τεν Χαγκ έχει χρόνο αλλά όχι πολύ.

Τα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολλά και πιθανότατα το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί τη διοίκηση (;;;) είναι ο Έρικ Τεν Χαγκ.

Με την ομάδα στα όρια του Financial Fair Play, με το μισό

ρόστερ παίκτες που ήθελε ο Ολλανδός προπονητής, με την ομάδα να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσημη είσοδος της Ineos στα διοικητικά, με τις ανακατατάξεις που θα υπάρξουν σε στελέχη με πρώτο φαβορί για αποχώρηση των αθλητικό διευθυντή Τζον Μέρτο (υπεύθυνο για μεταγραφές μισού δις στην ομάδα), μοιάζει αδύνατο να πει άμεσα η Γιουνάιτεντ αντίο στον Ολλανδό μάνατζερ. Ο μόνος σοβαρός λόγος είναι να υπάρξει επανάσταση από τους παίκτες και αν βλέπετε αγώνες του συλλόγου, αυτό δεν μοιάζει πιθανό. Η λογική λέει πως ως το τέλος της σεζόν ο Τεν Χαγκ θα είναι εκεί, και βλέπουμε άλλωστε και ο ίδιος είπε μετά το ματς με την Άστον Βίλα ότι η νέα διοίκηση που αναμένεται να αναλάβει τον στηρίζει. Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου… καλά κάνει.

Η επίσημη αποχώρηση του Ντόνι Φαν ντε Μπέικ για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης – έστω με δανεισμό αλλά και με ρήτρα πώλησης στα δέκα εκατομμύρια μόλις – ίσως είναι η αρχή μιας προσπάθειας της ομάδας να αρχίσει να ξεφορτώνεται παίκτες που δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ο Ολλανδός μέσος δεν το έκανε ούτε με έναν προπονητή που τον ήξερε καλά από την συνύπαρξή τους στον Άγιαξ. Δεν είναι όλοι οι παίκτες για όλες τις ομάδες.

Είναι επίσης και ο μόνος τρόπος για να βρεθούν χρήματα για μια έστω μικρή ενίσχυση όπου υπάρχει ανάγκη. Ο Ντόνι Φαν ντε Μπέικ εισέπραττε, 140.000 Ευρώ εβδομαδιαίως ή αν θέλετε 7,3 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως και έπαιξε φέτος τον συγκλονιστικό αριθμό των 21 λεπτών σε δύο αγώνες. Αν κάνετε τις πράξεις εισέπραξε 174 χιλιάδες Ευρώ για κάθε λεπτο που έπαιξε. Μπορεί η Γιουνάιτεντ να έχει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ; Απλό. Όχι. Δεν φταίει ο Ολλανδός μέσος βέβαια.

Φυσικά ο κόσμος έχει ήδη κάνει μια μικρή επανάσταση εναντίον των παικτών. Πανό στην κερκίδα. Αποδοκιμασίες σε επαφές με την μπάλα. Μια ματιά στα νούμερα των πρώτων δέκα παικτών στο μισθολόγιο της Γιουνάιτεντ δείχνουν το πόσο απογοητευτική είναι η εικόνα κάποιων παικτών που φαίνεται να απολαμβάνουν περισσότερο το συμβόλαιο από τα παιχνίδια. Περίπτωση Τζέιντον Σάντσο.

Ας κάνουμε και μια σύγκριση με την προσφορά των παικτών που βρίσκονται στο Τοπ 10 στο μισθολόγιο από τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Μόνο τρεις ομάδες έχουν μικρότερη συμμετοχή από τα 17 γκολ στα οποία έχουν συνεισφορά οι Τοπ 10 της Γιουνάιτεντ. Οι δύο είναι αυτές που πληρώνουν τα λιγότερα μισθολογικά στην κατηγορία Λούτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η άλλη είναι η Τσέλσι η οποία καταφέρνει να τα πηγαίνει χειρότερα από την Γιουνάιτεντ, χωρίς να παίζει στην Ευρώπη αλλά κανείς δεν ενοχλέι τον Ποτσετίνο.

Ολοκληρώνοντας να πούμε ότι κάποιοι απορούν για παράδειγμα που ο Ράσμους Χόιλουντ παίρνει τόσα χρήματα και έχει σκοράρει μια φορά στο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα έπρεπε να πηγαίνει πολύ καλύτερα. Κοιτάξτε όμως τους μισθούς από το Τοπ 10 της Γιουνάιτεντ και σας ενημερώνουμε ότι ο νεαρός φορ παίρνει ενενήντα-οκτώ χιλιάδες Ευρώ την εβδομάδα και είναι ο 17ος παίκτης στην σειρά στο μισθολόγιο της ομάδας. Εισπράττει λιγότερα από τον Φαν ντε Μπέικ που λέγαμε νωρίτερα. Εισπράττει το 1/4 των χρημάτων που παίρνουν για παράδειγμα οι Σάντσο, Μάουντ, Μαρσιάλ και το 1/3 του Άντονι παίκτες πιο έμπειροι σε υψηλό επίπεδο. Ας μην υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις από το παιδί αυτό. Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ παίρνει εβδομήντα χιλιάδες εβδομαδιαίως. Ο νεαρός χαφ Κόμπι Μέινου, η αποκάλυψη του Τεν Χαγκ, δώδεκα χιλιάδες. Ο Γκαρνάτσο πενήντα-οκτώ χιλιάδες. Ο Τζόνι Έβανς εβδομήντα-έξι χιλιάδες. Παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο και δίνουν ότι μπορούν.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Γιουνάιτεντ χρειάζεται μεγάλη εκκαθάριση στο ρόστερ. Η Ineos με αυτό πρέπει να αρχίσει την πορεία της στα διοικητικά του συλλόγου και φυσικά με την ανακατασκευή του γηπέδου που σιγά σιγά καταρρέει. Ο Τεν Χαγκ σίγουρα δεν πρέπει να νιώθει άνετα στην θέση του αλλά ακόμα, χρόνο έχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα