Μάντσεστερ Σίτι: Ήττα αφύπνισης

O προπονητής των «πολιτών» Πεπ Γουαρντιόλα, τόνισε σε δηλώσεις του, ότι η ομάδα του θα χρειαστεί πολλούς ακόμη βαθμούς για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Σίτι φαινόταν ότι βρισκόταν σε μια ασταμάτητη πορεία προς έναν ακόμη τίτλο μετά από ένα αήττητο 15 αγώνων, αλλά μια απίστευτη νίκη με 3-2 από τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε – εμπνευσμένη από δύο γκολ του καλοκαιρινού στόχου της Σίτι, Χάρι Κέιν – έφερε τη Λίβερπουλ σε κοντινή απόσταση.

Η νίκη των

«κόκκινων», με ανατροπή μάλιστα, επί της Νόριτς, μείωσε τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο στους έξι βαθμούς, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει και ένα ματς λιγότερο, ενώ οι δύο διεκδικητές του τίτλου έχουν και μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Γουαρδιόλα πάντα προφυλάσσεται από τον εφησυχασμό και λέει ότι μόνο ένα μεγάλο σύνολο βαθμών θα βοηθήσει την ομάδα του να υπερασπιστεί το στέμμα που κέρδισε την περασμένη σεζόν.

«Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο κανείς δεν κέρδισε τίποτα, ειδικά σε αυτή την Premier League, οι ομάδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος κέρδισαν γιατί κάθε ομάδα παλεύει για τα πάντα. Θα ανακάμψουμε αυτή την εβδομάδα με καλές προπονήσεις και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».
Η Σίτι δεν είχε χάσει από τότε που η Κρίσταλ Πάλας κέρδισε με 2-0 στο «Etihad Stadium» τον Οκτώβριο. Ακολούθησαν νίκες σε 14 από τους επόμενους 15 αγώνες πρωταθλήματος. Ο Γκουντογάν ανέφερε ότι αυτή η τελευταία ήττα θα μπορούσε να είναι μια κλήση αφύπνισης που χρειαζόταν η Σίτι.
«Ξέρουμε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη. Ίσως αυτό είναι ένα καλό σημάδι για εμάς, ότι τίποτα δεν δίνεται και πρέπει να κερδίζουμε κάθε τρίποντο. Θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα