Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3: Πρόκριση με πρωταγωνιστή Μπίνο – Γκίτενς (highlights)

Μόλις στο 5ο λεπτό η Μίλαν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Σλότερμπεκ. Ο Ολιβιέ Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κόμπελ απέκρουσε. Λίγο αργότερα στο 9′, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ, ο διαιτητής έδειξε την «άσπρη βούλα» ύστερα από ανατροπή του Μπίνο – Γκίτενς από τον Καλάμπρια. Ο Ρόις εκτέλεσε από τα 11 μέτρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μενιάν για το 0-1. Η ιταλική ομάδα στο 37ο λεπτό με τον Τσουκουέζε έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έστειλε τις Μίλαν και Ντόρτμουντ στα αποδυτήρια με το σκορ της ισοπαλίας.

«Φουριόζα» επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο η

ομάδα του Τέρζιτς και με δύο γκολ «καθάρισε» την «υπόθεση» πρόκριση στα νοκ – άουτ του Champions League. Στο 59′ ο Μπίνο – Γκίτενς με συρτό – σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Γερμανούς, νικώντας τον Μενιάν για το 2-1. Δέκα λεπτά μετά ο Αντεγέμι, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 56′ πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ντόρτμουντ πήρε το πρώτο «εισιτήριο» για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντίθετα οι Παρί Σεν Ζερμέν, Νιουκάστλ και Μίλαν θα διεκδικήσουν στην τελευταία αγωνιστική το δεύτερο.

Οι ενδεκάδες:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι, 4-3-3): Μενιάν, Καλάμπρια, Τιό (53′ Κρούνιτς), Τομόρι, Ερνταντέζ, Λόφτους – Τσικ, Αντλί (77′ Γιόβιτς), Ράιντερς, Τσουκουέζε (77′ Τραορέ), Ζιρού, Πούλισικ.

Μπ. Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρτζιτς, 4-2-3-1): Κόμπελ, Ριέρσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ (55′ Οζκάν), Μπενσεμπαΐνι, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Μάλεν (56΄ Αντεγέμι), Ρόις (79′ Μπραντ), Μπίνο – Γκίτενς (66′ Βολφ), Φούλκρουγκ.

Τελευταία αγωνιστική:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

22:00, Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν
22:00, Νιουκάστλ – Μίλαν

H Βαθμολογία του GROUP F:

Παιχνίδια Βαθμοί1. Μπ. Ντόρτμουντ5102. Παρί Σεν Ζερμέν573. Νιουκάστλ 554. Μίλαν55
Keywords
Τυχαία Θέματα