Να βρει στον….δρόμο ότι έχασε στο ΣΕΦ

Στο κλείσιμο του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπλεγμένος παρέα με τις μισές και βάλε ομάδες σε ένα βαθμολογικό γόρδιο δεσμό! Οι ασυνήθιστα πολλές για ένα γύρο και με βάση το πρόγραμμα του ήττες στο ΣΕΦ (4 τον αριθμό) τον έχουν φέρει σε μια δεδομένη συνθήκη: Καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος μακριά από το σπίτι του. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε μια σειρά εκτός έδρας αγώνων, έχασε μια χρυσή ευκαιρία για

νίκη στη Μπολόνια αλλά ανέκαμψε γρήγορα και παίζοντας πολύ σοβαρά πέρασε από τη νέα έδρα της Βιλερμπάν. Το ίδιο καλείται να κάνει απόψε στο Βερολίνο απέναντι σε μια άλλη ουραγό της διοργάνωσης την Άλμπα. Μπορεί να είναι περίπου δεδομένο ότι οι Βερολινέζοι είναι εκτός διεκδίκησης προνομιακής θέσης αλλά αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα και τους….Ντιτρρόιτ Πίστονς (0-28 αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ για όσους τυχόν δεν το έχουν αντιληφθεί) της διοργάνωσης. Το αντίθετο.

Η Αλμπα είναι επικίνδυνη γιατί πολύ απλά είναι η….Άλμπα. Μια ομάδα που χάνει κερδίζει παίζει το ίδιο μπάσκετ. Ενας οργανισμός που έχει περάσει εδώ και χρόνια στους εκάστοτε παίκτες αλλά και στους φιλάθλους της το μάλλον πρωτότυπο δόγμα ‘’εμείς είμαστε εδώ για να περνάμε καλά’’. Και οι τύποι παίζουν μπάσκετ για να περνάνε καλά. Η Μπαρτσελόνα δεν το κατάλαβε και έγινε αίφνης το κορόιδο της παρέας όταν έχασε ένα δικό της παιχνίδι πριν από λίγες μέρες στη Mercedes Benz Arena. Ενας αγώνας με την Άλμπα μοιάζει με μια παρτίδα πόκερ. Αν δεν ξέρεις ποιος είναι το κορόιδο του τραπεζιού είναι πολύ πιθανό να είσαι εσύ….Και η Αλμπα δεν θα πάει πάσο. Οι παίκτες της θα τρέχουν και θα σουτάρουν ανεξάρτητα τι σκορ θα γράφει ο πίνακας πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Ολυμπιακός μετράει τρεις εκτός έδρας νίκες και ένα απόλυτα ισοσκελισμένο ρεκόρ (8-8). Στην πραγματικότητα όμως είναι….μείον αφού έχει μια παραπάνω εντός έδρας ήττα. Μες απλά λόγια το να κλείσει με 9-8 τον πρώτο γύρο έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Αρχικά θα ‘’ρεφάρει’’ το πρόσημο του. Στη συνέχεια θα είναι μέσα στην εικόνα και για την πρώτη εξάδα αλλά και για μια θέση στα play in σε μια κλειστή βαθμολογική συνθήκη. Λίγα ματς πριν το τέλος του πρώτου γύρου η Τρίτη στη βαθμολογία Μπαρτσελόνα έχει 11 νίκες και η 12η Μπάγερν μόλις τρεις λιγότερες. Στο ενδιάμεσο…. μαλλιά κουβάρια!

Το λάθος λοιπόν απαγορεύεται απόψε αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει ρεαλιστικά όνειρα ότι θα επιστρέψει στο ίδιο γήπεδο την άνοιξη για να παίξει σε τρίτο στη σειρά φάιναλ φορ!

Keywords
Τυχαία Θέματα