Οι λόγοι για τους οποίους η Παρί επέλεξε τον Ασένσιο

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό δούναι και λαβείν της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη εκκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο. Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως οι συμφωνίες που έχουν ήδη επιτευχθεί, είναι με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του τρέχοντος μήνα, άρα είναι ελεύθεροι, άρα δεν κόστισαν κάτι. Μίλαν Σκρίνιαρ και Μάρκο Ασένσιο.

Ο 27χρονος Ισπανός είχε επί σειρά μηνών επαφές με την Άστον Βίλα αφού ο Ούναϊ Έμερι τον ήθελε διακαώς. Τελικά ο ίδιος επέλεξε την Παρί

Σεν Ζερμέν. Εκπρόσωπός του ο super agent Ζόρζε Μέντες, που διατηρεί ορθάνοικτο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με τον επίσης Πορτογάλο Λούις Κάμπος, τον αθλητικό σύμβουλο των πρωταθλητών Γαλλίας. Κοινώς, εκείνον που χαράσσει τη μεταγραφική πολιτική της Παρί.

Οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν το καλοκαίρι του ’22 για τις υποθέσεις Ρενάτο Σάντσες, Κάρλος Σολέρ και Βιτίνια. Παράλληλα δύο νεαροί Γάλλοι της Παρί (Ζαΐρ-Εμερί και Μπιτσιαμπού) αποφάσισαν να συνεργαστούν με το γραφείο του Μέντες. Η πορτογαλική συνεργασία δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Μανουέλ Ουγάρτε, ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετακομίζει στην «Πόλη του Φωτός» έναντι 60 εκ. ευρώ. Σε όλες αυτές τις συζητήσεις, έπεσε και το όνομα του Μάρκο Ασένσιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαγκίτης πολυτελείας

Ο νησιώτης -γεννημένος στην Πάλμα της Μαγιόρκα-  ουδέποτε κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν ένα ταλέντο που δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον. Τόσο υψηλές ήταν οι προσδοκίες που το 2013 Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν. Τελικώς οι Μαδριλένοι τον έκαναν δικό τους τον Ιανουάριο του 2014, αφήνοντάς τον δανεικό για ένα εξάμηνο στη Μαγιόρκα και την επόμενη σεζόν στην Εσπανιόλ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν εκείνος που τον χρησιμοποιούσε ως μια λύση πολυτελείας από τον πάγκο. Ένας σοβαρός τραυματισμός σε αγώνα προετοιμασίας τον Ιούλιο του 2019 φρέναρε την πρόοδό του. Ο αριστεροπόδαρος με καλή τεχνική, ικανός να κινείται και στα δύο άκρα της επίθεσης, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ροντρίγκο σιγά σιγά τον άφησε πιο πίσω στην ιεραρχία των επιθετικών των «Μπλάνκος», κάτι που έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΔεν θα κάνει τη διαφορά

Στη Ρεάλ ο Ισπανός διεθνής (35 συμμετοχές, 2 γκολ) ήταν πάντα ο παγκίτης που συνήθως έμπαινε στο ματς, όταν όλοι στο τραπέζι είχαν τελειώσει το φαγητό τους. Στην ώρα του καφέ. Με τον σερβιτόρο να ρωτάει εάν μπορεί να μαζέψει. Εκείνη ήταν η ώρα του Ασένσιο. Εξ ου κι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Παρίσι.

Στα μειονεκτήματά του το γεγονός πως δεν πρόκειται…να σκοτωθεί στο μαρκάρισμα. Στα πλεονεκτήματά του το πνεύμα ομαδικότητας που τον διακρίνει, ο αλτρουισμός του, θα είναι υγιές στοιχείο στα αποδυτήρια της Παρί.

Αγωνιστικά προέρχεται από την πιο αποδοτική σεζόν του με τους «Μερένγες». Σε 50 ματς (σχεδόν αποκλειστικά προερχόμενος από τον πάγκο) είχε 12 γκολ και 8 ασίστ, όχι βεβαίως σε σημαντικούς αγώνες. Είναι ενδεικτικό πως τα 8 από τα 9 γκολ του στη La Liga ήρθαν απέναντι σε ομάδες της δεύτερης 10άδας της βαθμολογίας.

Η Παρί θέλει φορ, όχι παίκτη τύπου Ασένσιο

Για ποιόν λόγο τον επιλέγει η Παρί; Δεν είναι ο φορ περιοχής που επιζητούν οι πρωταθλητές Γαλλίας και ο Κιλιάν Εμπαπέ, που σίγουρα δεν επιθυμεί να παίζει ως 9αρι. Είναι μια συμπληρωματική λύση. Στο Παρίσι θεωρούν πως στα μεγάλα παιχνίδια του Champions League έλειψαν οι αξιόπιστες εφεδρείες. Εκτιμούν πως μια τέτοια είναι ο Ισπανός κατακτητής 3 Champions League. Από την άλλη ο ίδιος θέλει να αφήσει πίσω του τον ρόλο του παγκίτη. Σαν κάτι να μην ταιριάζει. Τουλάχιστον δεν κόστισε ο κούκος αηδόνι για την Παρί. Είναι κι αυτό ένα κέρδος, κρίνοντας από τον πρότερο…ανέντιμο μεταγραφικό βίο του γαλλικού συλλόγου που ανήκει στο Εμιράτο του Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα