Όλα όσα έγιναν στην γιορτή του ΠΣΑΤ

Η γιορτή των βραβείων του ΠΣΑΤ ολοκληρώθηκε. Για 70η φορά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) βράβευσε τους κορυφαίους.

Σπουδαίοι αθλητές βραβεύτηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες. Αρχής γενομένης ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας, Νίκος Γκάλης για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία αλλά και… ο Μεγάλος του ποδοσφαίρου, Αντώνης Αντωνιάδης για τη συγκλονιστική του πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και

την συγκλονιστική μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Εκτός αυτού, ο ΠΣΑΤ ανακήρυξε τον «πρεσβευτή φιλίας» του συνδέσμου, τον μικρό Γιάννη Παπαστεφανάκη.

Κορυφαίοι αθλητές για το 2023 ανακηρύχθηκαν ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 35χλμ βάδην. Ο χάλκινος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, αλλά και ο ασημένιος στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος.

Στην τελική τριάδα των κορυφαίων αθλητριών για το 2023 ψηφίστηκαν η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδας σε 25αρα πισίνα Άννα Ντουντουνάκη, η Άννα Κορακάκη (χρυσό 10μ. Αεροβόλου Πιστολιού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ασημένιο 25μ. πιστολιού Στάνταρντστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής).

Οι τρεις κορυφαίες ομάδες της σεζόν που πέρασε ήταν η νταμπλούχος Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ΑΕΚ, η «ασημένια» εθνική ανδρών υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Ολυμπιακού που έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague και κατέκτησε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup στην Ελλάδα.

Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία στην τελική τριάδα βρέθηκε ο Θανάσης Γκαβέλας στον στίβος, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο Αντώνης Τσαπατάκης στην κολύμβηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα