Ολυμπιακός – Προμηθέας 91-77: Και τώρα «ντέρμπι αιωνίων» για τον τίτλο! (Highlights)

Και εγένετο… ντέρμπι «αιωνίων» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε πιο δύσκολα από ότι ίσως περίμενε του Προμηθέα, 91-77, και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα τον Άρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση έφτασαν στη νίκη-πρόκριση.

Διψήφιοι για τους Πειραιώτες ήταν

οι Πετρούσεφ (15π.), Φαλ (11π.), Πίτερς (10π.), Ράιτ (10π.) και Γουόκαπ (10π.).

Από την άλλη, οι Κάουαν και Ρέινολντς προσπάθησαν με 20 και 19 αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρνουν να οδηγήσουν τους Πατρινούς στην έκπληξη…

Το σερί και ο Κάουαν

Καλύτερα μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, μιας και προηγήθηκε με 9-2 στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιτελικού. Όμως με μία αντεπίθεση διαρκείας ο Προμηθέας κατέβασε τη διαφορά στον έναν πόντο, 10-9 (6’), στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Ύστερα από αυτό οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «έτρεξαν» σερί 8-0, αναγκάζοντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου να σταματήσει το παιχνίδι δύο λεπτά μετά.

Αμέσως μετά ο Κάουαν σκόραρε για τρεις, πριν ο Ολυμπιακός στείλε τη διαφορά στο +10, (23-13), στο τελευταίο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης «έγραψε» το 23-15 της πρώτης περιόδου, φτάνοντας τους 10 προσωπικούς! Αξιοσημείωτο ότι μόνο αυτός και ο Χέιλ είχαν βρει… στόχο πριν τη δεύτερη περίοδο.

«Ντέρμπι» με Ρέινολντς, διψήφιος Πετρούσεφ

Εκεί που οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, οι Πατρινοί έβγαλαν αντίδραση και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά πέρασαν και μπροστά στο σκορ, 30-29 (16’).

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής ήταν ο Ρέινολντς και τα τρίποντά του. Μάλιστα πέτυχε 14 στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Κάουαν.

Για τους «ερυθρόλευκους» ο Πετρούσεφ ήταν εξαιρετικός και μέτρησε 10 πόντους μέχρι το ημίχρονο, κρατώντας εν τέλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα. Ολυμπιακός-Προμηθέας, 40-36.

Ολυμπιακός – Προμηθέας:

Γύρισε τον… διακόπτη

Διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να αλλάζει… τσιπάκι και να μπαίνει αποφασισμένος να «καθαρίσει» την πρόκριση. Με την άμυνά του να δίνει τον ρυθμό και την επίθεσή του να δίνει τη συνέχεια, «έκλεισε» την περίοδο στο +15, 70-55!

Αυτή η διαφορά ήρθε με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να «σφίγγουν» τον κλοιό και να κρατούν Ρέινολντς-Κάουαν στα… χαμηλά, ότι δηλαδή δεν είχαν πετύχει στο πρώτο μέρος!

Φαλ-Γουόκαπ-Πίτερς ήταν εξαιρετικοί και έγιναν και αυτοί διψήφιοι μαζί με τον Πετρούσεφ, με τον Γάλλο ψηλό να φτάνει τους 11 και τους υπόλοιπους να ακολουθούν με 10.

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα και έφτασε στη νίκη-πρόκριση στον τελικό, επικρατώντας με 91–77.

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα