Ολυμπιακός: Ψάχνει τη δωδέκατη νίκη κόντρα σε Άγγλους

Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να πάρουν τη δωδέκατη νίκη της ιστορία τους, κόντρα σε αγγλική ομάδα. Κατά το παρελθόν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει 40 ματς κόντρα σε αγγλικές ομάδες και μετρούν έντεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και 23 ήττες. Τα γκολ είναι 38 υπέρ και 77 κατά.

Σε 20 ματς επί αγγλικού εδάφους, ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και 16 ήττες, με δώδεκα γκολ

υπέρ και 50 κατά. Και οι τρεις νίκες είναι στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, από την οποία έχει και τρεις ήττες, σε συνολικά έξι ματς. Η μοναδική του ισοπαλία ήταν κόντρα στην Μπέρνλι με 1-1.

Τα περισσότερα ματς είναι για το Champions League, όπου οι «ερυθρόλευκοι» σε 22 ματς έχουν έξι νίκες, δυο ισοπαλίες και 14 ήττες, με 21 γκολ υπέρ και 45 κατά. Για το Europa League, ο Ολυμπιακός έχει δώσει οκτώ ματς κόντρα σε αγγλική ομάδα, με απολογισμό τρεις νίκες, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες και γκολ επτά υπέρ και εννέα κατά.

Επίσης, έχει δώσει και δυο ματς για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης, έχοντας μια νίκη και μια ισοπαλία με 4-2 γκολ, Στο παλιό Κύπελλο UEFA ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει δώσει έξι ματς κόντρα σε αγγλικές ομάδες και έχει μια νίκη, μια ισοπαλία και τέσσερις νίκες, με τέσσερα γκολ υπέρ και 15 κατά. Τέλος, ο Ολυμπιακός είχε και δυο ματς στο Κύπελλο Κυπελλούχων έχοντας μια ισοπαλία και μια ήττα με δυο γκολ υπέρ και έξι κατά.

Οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει δέκα αγγλικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους. Τα περισσότερα ραντεβού, συνολικά δώδεκα ήταν κόντρα στην Άρσεναλ, ενώ ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έξι ματς. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τέσσερα ματς κόντρα στις Λίβερπουλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ. Οι νίκες του έχουν επιτευχθεί επί των Άρσεναλ (6), Λίβερπουλ, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι.

Από την άλλη πλευρά, η Άστον Βίλα θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, μια ελληνική ομάδα. Η αγγλική ομάδα έχει κατακτήσει το πρωταθλητριών τη σεζόν 1981-1982 και το ευρωπαϊκό Super Cup τη σεζόν 1982-1983. Εντός των συνόρων έχει επτά πρωταθλήματα, επτά κύπελλα και πέντε League Cup.

Keywords
Τυχαία Θέματα