Ολυμπιακός: Τα ποτέ φτιάχτηκαν για να γίνονται… κάποτε!

Δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος πόσο δύσκολο είναι ακόμα και για επαγγελματίες παίκτες ανώτατου επιπέδου, να συνέλθουν από ένα τέτοιο ματς όπως αυτό του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, να βρουν σωματική και πνευματική ηρεμία και μέσα σε δύο μέρες να παίξουν άλλο ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου.

Αυτή όμως είναι η ζωή στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Ο Ολυμπιακός

μετά από 45 λεπτά μάχης στο… κόκκινο, μετά την απογοήτευση από την εχθρική διαιτησία του προηγούμενου αγώνα, καλείται αν θέλει να μείνει ζωντανός και να διεκδικήσει την τετράδα στη Βαρκελώνη, να νικήσει οπωσδήποτε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η Μπαρτσελόνα έχει αποδείξει, πλέον, πως είναι μία ομάδα με τεράστια εμπειρία, με παίκτες που μπορούν να σου κάνουν ζημιά και να σε τιμωρήσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αν της δώσεις το δικαίωμα και της επιτρέψεις να έχει εκείνη τον τελευταίο λόγο. Στο παιχνίδι νούμερο τρία ο Ολυμπιακός γενικά ήταν καλύτερος, είχε μεγαλύτερα διαστήματα κυριαρχίας, αλλά τη στιγμή που οι Ισπανοί λειτούργησαν με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφεραν να τους δώσουν τη χαριστική βολή, με αποτέλεσμα όταν το… όπλο ήρθε στα δικά τους χέρια, σε συνδυασμό με το φαλτσοσφύριγμα του Ντιφαλά, να κερδίσουν αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είχε την απαιτούμενη ενέργεια και διάθεση ενδεχομένως να μην είχε το καθαρό μυαλό όταν μπορούσε να κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι. Εκεί σ’ αυτά τα σημεία ενός τέτοιου ματς, χρειάζεται ο παίκτης εκείνος που όχι απλά θα ζητήσει, αλλά θα απαιτήσει την μπάλα για να δώσει εκείνος τέλος με τον δικό του τρόπο.

Προσπάθησε να το κάνει ο Γκος αλλά δεν του βγήκε, ενώ δε φάνηκε κάποιος δεύτερος που να αναζητά μανιωδώς την ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός πλέον χρειάζεται κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, τα «ποτέ» όμως φτιάχτηκαν για να γίνονται κάποια στιγμή «κάποτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα