Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 83-76: “Καθάρισε” ο Super Marius! (video)

Ο απίθανος Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Εφές με 83-76.

Οι Πράσινοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά 22 πόντων, η επιθετική δυστοκία του Τριφυλλιού στην τέταρτη περίοδο επέτρεψε στους Τούρκους να “επιστρέψουν” στο ματς.

Σημαντικός ο Αντετοκούνμπο στο διάστημα που αγωνίστηκε, καθοριστικό το τρίποντο του Γκραντ στο 01:11 πριν το φινάλε της αναμέτρησης, 24 πόντους με επτά τρίποντα σημείωσε ο Γκριγκόνις.

Σημαντική επίδοση πέτυχε ο Κώστας Σλούκας ( 9 ασίστ) στο ματς του Παναθηναϊκού

με την Εφές, καθώς πέρασε τον Βασίλη Σπανούλη (1607 ασίστ) στη λίστα των κορυφαίων πασέρ όλων των εποχών της EuroLeague και πλέον είναι μόνος στην τρίτη θέση.

“Πράσινη καταιγίδα”

Αν και η Εφές μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 5-0, οι Πράσινοι βρήκαν άμεσα το ρυθμό τους και με ένα σερί 12-0, κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο διατηρήθηκε λόγω του “καυτού” Γκριγκόνις (μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (25-14).

H ομάδα του Αταμάν έβγαλε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τα επιθετικά “ατού” των Τούρκων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 14 πόντους.

Στο ίδιο υψηλό τέμπο συνέχισαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και σταδιακά άρχισε να “χτίζει” μια σημαντική διαφορά ακόμα και 22 πόντων (38-16),

Η Εφές προσπάθησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι με πιο δυναμική άμυνα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε επιθετικές λύσεις (9/13 τρίποντα με ποσοστό 69.2%) και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με διαφορά 16 πόντων (51-35).

Πρώτα… βιολιά στην “πράσινη ορχήστρα” ήταν οι Γκριγκόνις (15 πόντοι, 4/4 τρίποντα), Κώστας Σλούκας (7 πόντοι – 7 ασίστ) και Κέντρικ Ναν (10 πόντοι).

Χ Factor o Αντετοκούνμπο και… ντέρμπι

Οι Τούρκοι μπήκαν στο παρκέ με μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι τους και πίεσαν τους Πράσινους σε μια προσπάθεια να “επιστρέψουν” στο ματς.

Σταδιακά οι παίκτες της Εφές μείωσαν τη διαφορά και πλησίασαν τον Παναθηναϊκό στο -8 (59-51), ενώ οι παίκτες του Αταμάν έβγαλαν νευρικότητα στο παιχνίδι τους και είχαν κακές επιθετικές επιλογές σε αυτό το διάστημα.

Ο ασταμάτητος Γκριγκόνις και ο Μήτογλου κατάφεραν να λύσουν το… γόρδιο δεσμό και “κουβάλησαν” επιθετικά τον Παναθηναϊκό στην περίοδο που έβγαλε αντίδραση η Εφές και το τέλος της τρίτης περιόδου, βρήκε τους Πράσινους να προηγούνται με 11 πόντους (68-57).

Η αντεπίθεση της Εφές συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 6 πόντους (76-70) με μεγάλα καλάθια έξω από τη γραμμή του τρίποντου, ενώ προσάρμοσαν την άμυνα τους στον Γκριγκόνις.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν ο X Factor στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο 26χρονος σέντερ κατέβασε σημαντικά ριμπάουντ, έδωσε την απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα της ομάδας του.

Oι Πράσινοι “κόλλησαν” επιθετικά και στους 76 πόντους για ένα πεντάλεπτο και επέτρεψαν στην Εφές να κάνει… ντέρμπι το παιχνίδι (76-73) στο τελευταίο δίλεπτο.

Με τρίποντο του Γκραντ, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +6 (79-73) στο 01:12 πριν το τέλος και δείχνοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών, “καθάρισε” την υπόθεση – νίκη για το τελικό 83-76.

Τα δεκάλεπτα

25-14, 51-35, 68-57, 83-76

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Σλούκας (9 ασίστ), Γκραντ 6 (5 ασίστ), Ναν 14, Λεσόρ 10 (6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 6, Γκριγκόνις 24 (7 τρίποντα), Ερνάνγκόμεθ, Μήτογλου 14 (7 ριμπάουντ)

Αναντολού Εφές: Λάρκιν 9, Μπομπουά 16, Μπράιαντ 12, Γκάζι, Τόμπσον 8, Πλάις 13 (11 ριμπάουντ), Χόλατζ, Οτούρου 4, Ντάουμ 5, Γουίλις 9

Keywords
Τυχαία Θέματα