Τέλος τα…ξενύχτια στα τουρνουά, το νέο καθεστώς με τις μπάλες

21:56 9/1/2024 - Πηγή: Tennis24

WTA και ATP ανακοίνωσαν τους νέους κανονισμούς για το πρόγραμμα των αγώνων στο Tour προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους αγώνες που ολοκληρώνονται αργά τη νύχτα. Παράλληλα θα υπάρξει και μια στρατηγική αναθεώρηση για τις μπάλες, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την αύξηση της ποιότητας αλλά και των απαιτήσεων πιστοποίησης και των προδιαγραφών για τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στα τουρνουά. 

Ο προγραμματισμός

Οι νέοι κανόνες που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των αγώνων θα εφαρμοστούν στα τουρνουά WTA

και ATP και θα ισχύσουν (πειραματικά) από τον Ιανουάριο του 2024 ως εξής: 

Όχι περισσότεροι από 5 αγώνες την ημέρα ανά courtΔεν θα υπάρχουν αγώνες που θα ξεκινούν μετά τις 23:00 (τοπική ώρα)Οι αγώνες που θα είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν μετά τις 22:30 (τοπική ώρα) και δεν έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας που προηγείται θα μεταφέρονται σε άλλο court.Τα βραδινά session δεν θα ξεκινούν πριν από τις 19:30 (τοπική ώρα), με την προτεινόμενη ώρα έναρξης να είναι στις 18:30 (τοπική ώρα).

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ένα τουρνουά θα μπορεί να ζητήσει παράταση ωρών με βάση τις τοπικές και πολιτιστικές παραδόσεις, τις καιρικές συνθήκες ή άλλες καταστάσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από WTA και ATP

Οι μπάλες των τουρνουά

Μια στρατηγική αναθεώρηση για τις μπάλες των τουρνουά που χρησιμοποιούνται στο Tour βρίσκεται σε εξέλιξη. Ιστορικά και μέχρι σήμερα κάθε τουρνουά είχε τη δυνατότητα να ορίσει τον δικό του προμηθευτή ή χορηγό μπάλας.

Η πρόθεση τώρα είναι WTA και ATP να προχωρήσουν προς μια συνεπή και συγκεκριμένη προσέγγιση με στόχο τη μεγαλύτερη συνοχή και ποιότητα στους παίκτες κάτι που θα γίνει με τις αυστηρότερες απαιτήσεις πιστοποίησης και προδιαγραφών για ένα βελτιωμένο τελικό προϊόν. 

“Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό αυτές οι πρωτοβουλίες να ευθυγραμμιστούν πλήρως μεταξύ των δύο Tour (σ.σ WTA ATP) με στόχο να επιτρέψουν στους αθλητές να αποδώσουν σε υψηλότερα επίπεδα παρέχοντας παράλληλα μια βελτιωμένη εμπειρία στους ίδιους, αλλά και στους θεατές.”, ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WTA, Στιβ Σάιμον. 

“ Ο προγραμματισμός των αγώνων, αλλά και οι μπάλες είναι δύο θέματα αρκετά ψηλά στην ατζέντα μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξελιχθούμε και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου τένις και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την υγεία των αθλητών και την εμπειρία των θεατών.”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ATP Αντρέα Γκαουντέντσι. 

The post Τέλος τα…ξενύχτια στα τουρνουά, το νέο καθεστώς με τις μπάλες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα