Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με την… αύρα του Τερίμ

Οι «πράσινοι» είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και πέρα από το γκολ του Ιωαννίδη (25’) θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από νωρίς το ματς. Στο 48’ ο Βιλένα με υπέροχο τελείωμα «κλείδωσε» το «τρίποντο» για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, η οποία πέρα από μία στιγμή στο φινάλε, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον ΠΑΣ.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… δεξί στο 2024 και διατηρήθηκε

στη δεύτερη θέση της Super League, στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και ενώ ακολουθεί ένα ακόμη εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό (7/1).

Είχε κατοχή, ευκαιρίες και γκολ

Στον Παναθηναϊκό ανήκε το πρώτο 45λεπτο, αφού ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε πολλές κλασικές ευκαιρίες και πήρε κεφάλι στο σκορ από το 25’ με τον Ιωαννίδη, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ.

Οι «πράσινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και έκλεισαν τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο. Με τον Μπερνάρ σε μεγάλα κέφια, το «τριφύλλι» δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, όλες προϊόν δημιουργίας του Βραζιλιάνου. Ιωαννίδης (8’) και Μαντσίνι (11’, 13’), ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κλέιμαν.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 25’. Ο Μπερνάρ βρήκε ξανά κάθετα τον Ιωαννίδη και εκείνος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέιμαν, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, απείλησαν στο 29’ με τον Μαντσίνι και έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 στο 35’, όμως ο Βαγιαννίδης τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Γρήγορο 2-0 και άριστη διαχείριση

Ότι δεν κατάφεραν οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Συγκεκριμένα στο 48’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Βιλένα και ο Ολλανδός με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν και έγραψε το 2-0.

Ο ΠΑΣ έψαξε αντίδραση και στο 53’ δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι με προβολή του Ροσέρο, όμως δεν ήταν αρκετό για να βάλει τους Ηπειρώτες και πάλι στο ματς.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήρθαν και οι πρώτες παρεμβάσεις των δύο προπονητών από τον πάγκο, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κρατούσε τον ΠΑΣ μακριά από την εστία του Μπρινιόλι και όσο περνούσε η ώρα έριχνε τον ρυθμό, κάνοντας έξοχη διαχείριση στο προβάδισμα.

Η μοναδική στιγμή που ανησύχησε η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ήταν στο 87’ όταν ο Γκάρο βρέθηκε σε καλή θέση και απείλησε, όμως ο Αράο παρενέβη αποτελεσματικά με τάκλιν και ουσιαστικά κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (62’ Τσέριν).
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σπόραρ, Φικάι, Κώτσιρας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70’ Λέο), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε), Παμλίδης (79’ Τζίμας).
Στον πάγκο: Αθανασίου, Λιάσος, Λώλης, Κιάκος, Πανάγου.

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Παντελής Σπυρόπουλος
Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας

Keywords
Τυχαία Θέματα