ΠΑΟΚ: Μόνος πρώτος και καλύτερος… (videos)

Ο ΠΑΟΚ άρπαξε την ευκαιρία του «ξεκαθαρίσματος», επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού κι απολύτως δικαίως απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία δίχως να χάνει το μυαλό του εν όψει της συνέχειας…

Ήταν ένα ματς που το περίμεναν πολλοί, αν όχι όλοι, προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το παρόν και το μέλλον της πρωτεκαθεδρίας και της κούρσας της Stoiximan Super League.

Μία ποδοσφαιρική μονομαχία στην οποία ο – ασθενής – Ράζβαν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν απαντήσεις.

Ένα πρώτο ημίχρονο, μάλλον αναγνωριστικό, με τη μία ομάδα να μαθαίνει την άλλη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να προσαρμόζεται στο παιχνίδι της αποφεύγοντας το οποιοδήποτε ρίσκο, εξ ου κι οι μετρημένες – στα δάχτυλα του ενός χεριού – φάσεις και τα πολλά λάθη, ειδικά στη μεσαία γραμμή.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στη… σκακιέρα της τακτικής μπήκε κι ο ξένος διαιτητής, για τον οποίον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το ματς εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιητικού χαρακτήρα, με την πρώτη φάση να προκύπτει από το 3’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Τόμας και τον Ντραγκόφσκι μέσα στην περιοχή, μια αντίστοιχη με Ντεσπόντοφ και Γεντβάι, τη φάση του 47’ με το μαρκάρισμα του Τάισον στον Μπακασέτα επίσης εντός περιοχής, ένα μαρκάρισμα στο 63’ στον Μπάμπα στο ημικύκλιο μπροστά από τη μεγάλη περιοχή, μαρκαρίσματα του Γέντβαϊ δίχως να αντικρίσει κάποια κάρτα, τη φάση με τον Μάρκος Αντόνιο στο 87’ μεταξύ Μάρκος Αντόνιο – Τσέριν εντός περιοχής συν κάποια άλλα – ορισμένα κι από την πλευρά των φιλοξενούμενων, προκαλώντας μια ένταση που μεταφέρθηκε στους πάγκους και των δύο ομάδων.

Μια κατάσταση που προκάλεσε – και – την αντίδραση του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το ματς μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα των καναλιών NOVA SPORTS.

Ωστόσο, μια ένταση που εισέπραξαν και μετουσίωσαν δημιουργικά οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» βγάζοντας μια ζηλευτή αντίδραση, αναδεικνύοντας καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό εγωϊσμό με μπροστάρη τον αειθαλή Τάισον. Κόντρα σε μια ομάδα του μεγέθους και της δυναμικής του Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως προσώπων, ο ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να κάνει το παιχνίδι του, να εντοπίσει τις αδυναμίες του αντιπάλου και να «χτυπήσει» πάνω σ’ αυτές, όπως κι έγινε.

Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο 37’ από στατική φάση με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μουργκ τον Κουλιεράκη με κεφαλιά να σκοράρει αλλά το γκολ, κατόπιν εξέτασης του VAR να ακυρώνεται ως οφ σάιντ. Και στο 43’ ένα κλέψιμο του Τάισον σε ενέργεια του Αϊτόρ, με τον Βραζιλιάνο να ξεχύνεται στην αντεπίθεση, τροφοδοτώντας τον Ντεσπόντοφ την κατάλληλη στιγμή για το ιδεατό τελείωμα και το 1-0.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο σαράντα πεντάλεπτο με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να έχει ως καλύτερες στιγμές δύο σουτ εκτός περιοχές, το πρώτο στο 19’ με τον Μπακασέτα και την μπάλα να φεύγει πάνω από την οριζόντια δοκό και το δεύτερο στις καθυστερήσεις – επίσης – εκτός περιοχής με τον Αράο και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση του πρώτου μέρους, ώθησε τον Τούρκο τεχνικό στην ταυτόχρονη αλλαγή τριών με την έναρξη του δεύτερου μέρους, παράλληλα με την εντολή η αμυντική του γραμμή να ανέβει ψηλά σε μια προσπάθεια να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του Ντραγκόφσκι. Αυτό είχε ως συνέπεια ο ΠΑΟΚ να πάρει το κέντρο χάρη στον κραταιό – χθες – Μεϊτέ και να αρχίζει να επιβάλλει τον ρυθμό και το παιχνίδι του.

Στο 47’ όμως σε μια φάση που ο Κώτσιρας τροφοδοτεί τον Μπακασέτα στη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Τάισον επιστρέφοντας από την επίθεση τον μαρκάρει, με την εξέταση της φάσης από το VAR να οδηγείται στην εσχάτη των ποινών και σε σωρεία αντιδράσεων από την πλευρά των γηπεδούχων. Ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός του «Τριφυλλιού» ανέλαβε την εκτέλεση φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα αλλάζοντας ουσιαστικά τον ρου της αναμέτρησης.

Η φάση έγινε στο 47’, το πέναλτι εκτελέστηκε στο 51’ και τρία λεπτά σε συνθήκες αντεπίθεσης ο Μουργκ σκοράρει από πάσα του Τάισον με το γκολ ν’ ακυρώνεται ως οφ σάιντ. Το σύνθημα αντίδρασης όμως είχε ήδη σταλεί. Και στο 56’, σε φάση που ξεκινάει από τον Σάστρε και την μπάλα να περνάει – διαδοχικά – από τα πόδια των Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τόμας, Μουργκ, Τάισον, τον Σάστρε να αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στην παράλληλη πάσα του Τάισον, αφήνοντάς την να φτάσει στο Ντεσπόντοφ για το 2-1, με τον διεθνή Βούλγαρο να φτάνει τα δέκα γκολ και τις δέκα ασίστ μέχρι τώρα σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη ως τώρα!

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι παρεμβάσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησαν στο 72’ με την είσοδο των Κωνσταντέλια- Ζίβκοβιτς, συνεχίστηκαν στο 78’ περνώντας στο ματς τον Μάρκος Αντόνιο κι ολοκληρώθηκαν στο 88’ με τη χρησιμοποίηση των Σβαμπ και Τζίμα. Στο διάστημα αυτό δεν άλλαξαν πολλά. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία – κυρίως – με τον Κωνσταντέλια ν’ αυξήσει τον δείκτη του σκορ αλλά και ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο με τον Μπακασέτα (70’), περισσότερο από όλες στο 86’ στο τετ α τετ του Μλαντένοβιτς με τον Κοτάρσκι να προβαίνει σε εκπληκτική απόκρουση με το αριστερό του χέρι και να του λέει «όχι» και με τον Γεντβάι στις καθυστερήσεις.

Το κλείσιμο της ημέρας βρήκε το σύνολο του κ. Λουτσέσκου μόνο, πρώτο – στη βαθμολογία – και καλύτερο όλων, δίχως να υπερεννθουσιάζεται, δίχως να χάνει το μυαλό του, τη συγκέντρωσή του και την προσέγγιση του «πηγαίνουμε από αγώνα σε αγώνα» με πολλά θετικά που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και την απτή πραγματικότητα να μαρτυρά πως ο ΠΑΟΚ μπορεί – και – στα ντέρμπι.

Έτσι μπήκε με τον καλύτερο τρόπο σε μια εβδομάδα που – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα μπει με συν τρεις σημαντικότατους ποδοσφαιριστές (Βιεϊρίνια, Όττο, Σαμάτα) έχοντας μπροστά του τα ματς με τον Πανσερραϊκό την προεχή Τετάρτη (21:00., Γήπεδο Τούμπας) για τη Β’ φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας betsson και την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο για την 21η Αγωνιστική της Stoiximan Super League (20:30, Γήπεδο Περιστερίου, NOVA SPORTS PRIME). Καλή συνέχεια, καλή δύναμη….

Keywords
Τυχαία Θέματα