ΠΑΟΚ: Όταν τα… έργα είναι πιο «δυνατά» από τα… λόγια (photos&video)

Βράδυ Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου, αυλαία 15ης αγωνιστικής και τελευταίες επίσημες σγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2023. Ο ΠΑΟΚ έχοντας καταγράψει την πλέον ευρεία – εκτός έδρας – νίκη της ιστορίας του, βρίσκεται επικεφαλής στη βαθμολογία της Stoiximan Super League κι αποχαιρετά τη χρονιά καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο μα κυρίως υποχρεώνοντας τους πάντες να υποκλιθούν στην αγωνιστική του ανωτερότητα.

Η διαδρομή…

Είναι

η ίδια ομάδα που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της τον περασμένο Ιούλιο από τον Β’ γύρο της προκριματικής φάσης στο UEFA Europa Conference League φέρνοντας «λευκή» ισοπαλία στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Εν μέσω προβληματισμού ο Ράζβαν Λουτσέσκου δηλώνει μετά το ματς πως είναι βέβαιος ότι η ομάδα του είναι στο σωστό δρόμο και πως είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου

Πέντε μήνες μετά, η ομάδα του 54χρονου Ρουμάνου τεχνικού έχει προκριθεί στους «16» του UECL ως πρώτη στον όμιλό της και με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για ελληνική ομάδα, νικώντας δις την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τρέχει αήττητο σερί στην Ευρώπη δέκα τριών αγώνων κι απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο Πρωτάθλημα έχοντας ένα βαθμό πίσω του τον Παναθηναϊκό και τρεις τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ πηγαίνοντας στις διακοπές των εορτών.

πηγή: PAOKfc.gr

Και πάλι όμως το μεγαλύτερο κέρδος είναι η αναγνώριση όλων πως παίζει το πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο «αναγκάζοντας» τους φίλους της ομάδας να… σκαρφαλώσουν – ακόμη και – στα βράχια για να τον δουν, όπως έκαναν το βράδυ της Πέμπτης στην Καισαριανή προκαλώντας μέχρι και την απορία του Ράζβαν Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κηφισιά για το από πού προέρχονταν τα συνθήματα υπέρ του «Δικεφάλου».

Άκαμπτη…

Μια ομάδα που πέρασε πολλά, διόλου ευκαταφρόνητα, αμφισβητήθηκε, ειδικά μετά το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου και την ήττα από την «Ένωση», όμως ο «στρατηγός», όπως τον αποκαλούν κι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, επέμενε «πάμε αγώνα με αγώνα», γνωρίζοντας καλύτερα από τον κάθε έναν για τη δουλειά που γίνεται σε καθημερινή βάση και βλέποντας το… δάσος κι όχι το δέντρο.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας

Κάπως έτσι άλλωστε έγινε κι ο πλέον πολυνίκης τεχνικός στην ιστορία της ομάδας φτάνοντας τις ενενήντα έξι νίκες, μία περισσότερη πλέον από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Κάπως έτσι έφτασε στη δημιουργία ενός συνόλου που έχει… ποδοπατήσει τον προσωποκεντρισμό, πηγαίνοντας σε έξι αλλαγές από ματς σε ματς και καταφέρνοντας να εμφανίζεται ολοένα και καλύτερα, ολοένα πιο… «αγριεμένη» και «διψασμένη» για τη συνέχεια. Γιατί ο ΠΑΟΚ χθες αγωνίστηκε δίχως Κουλιεράκη, Αν. Ζίβκοβιτς και Τάισον, με τους δύο τελευταίους να μην έχουν αγωνιστεί ούτε στην Τρίπολη.

Με πειστήρια…

Τρία διαδοχικά εκτός έδρας ματς στο Πρωτάθλημα με τέσσερα ή περισσότερα γκολ, «Γ. Καραϊσκάκης» και 2-4 κόντρα στον Ολυμπιακό, «Θ. Κολοκοτρώνης» και 0-4 τον Αστέρα Τρίπολης και «Μ. Κρητικόπουλος» 0-6 την Κηφισιά με έξι διαφορετικούς σκόρερ, ανάμεσα στους οποίους και τον Χάρη Τσιγγάρα που πανηγύρισε το πρώτο του σε αγώνα Super League και μάλιστα φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του.

πηγή: PAOKfc.gr

«Με απασχολεί το ότι δεχόμαστε γκολ», είχε σημειώσει πρόσφατα ο κ. Λουτσέσκου κι η ομάδα του έχει την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος μαζί με τον Παναθηναϊκό έχοντας έντεκα γκολ ως παθητικό και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 39 γκολ – δύο λιγότερα από αυτήν του «Τριφυλλιού» – με – μόλις – δύο από αυτά να προέρχονται από εκτελέσεις πέναλτι. Μια επιθετική συγκομιδή που σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει ανέρχεται στο απίστευτο νούμερο των εξήντα εννιά γκολ!

πηγή: PAOKfc

Μια ομάδα που ο κάθε ένας χαίρεται να τη βλέπει και να την απολαμβάνει. Ένα γκρουπ που θα μπορούσε να αγωνίζεται δίχως οι ποδοσφιαριστές του να έχουν ονόματα στις φανέλες τους παρά μόνον αυτό της ομάδας τους. Όποιος κι αν μπει, όποιος κι αν βγει δεν αλλάζει κάτι… Κανείς δεν ξέρει τί θα γίνει στη συνέχεια και τί επιφυλάσσει το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι όμως πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό σύνολο με εξαιρετική νοοτροπία, που απολαμβάνουν το παιχνίδι και ξέρουν πως μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του κάθε αγώνα – ανεξαρτήτως αντιπάλου – να παλέψουν, να το διασκεδάσουν και να πανηγυρίσουν…

Καλές γιορτές με υγεία, αντοχές και δύναμη για τη συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα