Στο μυαλό του Τάιλερ Ντόρσεϊ (videos)

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το 2/2 με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο πάγκο της, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ, παρέα με τον Σκότι Γουίλμπεκιν, έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του για να μην επιτρέψει στην Ζάλγκιρις να φύγει από την Πόλη με το «διπλό». Τα κάταφερε, έστω και αν χρειάστηκε να θυμηθεί τα χρόνια που έπαιζε μονά στην γενέτειρα του, την Καλιφόρνια. Το καλάθι που βάζει για το 79-76, είναι το καλύτερο της σεζόν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα μπορέσει κάποιος άλλος να τον εκθρονίσει. Έχοντας κλειστεί στη baseline, ακούει το σφύριγμα,

παίρνει τα βήματα και αποφασίζει να πετάξει την μπάλα στον ουρανό της Ulker Sports Arena με στόχο να την περάσει πάνω από τη μπασκέτα. Εκείνη πέφτει στο καλάθι χωρίς καν να ακουμπήσει την στεφάνη και rest is history. Θα ήταν κρίμα να μην μετρούσε, ό,τι και αν υποστηρίζουν οι Λιθουανοί.

Ας γυρίσουμε όμως τον χρόνο λίγο πίσω, στο καλοκαίρι. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι με το ένα πόδι εκτός Φενέρμπαχτσε, για να ακριβολογούμε έχει ζητήσει να αποχωρήσει, αλλά ο Δημήτρης Ιτούδης ασκεί βέτο και τον κρατάει στη Πόλη. Το ξεκίνημα του στην σεζόν μέτριο προς κακό: Ένα καλό παιχνίδι, δύο άσχημα. Ο Ιτούδης τον βάζει στο παρκέ αρκετή ώρα αλλά ο 27χρόνος σκόρερ είναι φανερά εκτός κλίματος ομάδας, «ξενερωμένος» και μπερδεμένος.

Η απόλυση του κόουτς Ιτούδη και ο ερχομός του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ακόμη και αν δεν το παραδεχθεί ποτέ ο Ντόρσεϊ, ήρθε σαν δώρο εξ’ ουρανού. Στο πρώτο ματς κόντρα στη Μονακό, ο διεθνής Έλληνας ήταν άφαντος σε μόλις 14 λεπτά συμμετοχής (2 πόντοι), όμως στο δεύτερο σταμάτησε στους 19 πόντους (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 24 PIR) και ήταν ο κύριος λόγος της νίκης.

Έχοντας κάνει πράγματα και θαύματα κόντρα στην Ζάλγκιρις, ο Ντόρσεϊ πήγαινει σπίτι και καταπιάνεται με το «X-Twitter», εκεί δηλαδή που τον τελευταίο καιρό δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου, ενεργός. Πρώτα «τιτίβισμα» με αποδέκτες τους φίλους της Φενέρ: «Τη μία μέρα σε μισούν και την επόμενη σε αγαπούν». Δεν έχει και άδικο αν το καλοσκεφτεί κανείς, όμως πρέπει και ο ίδιος να κάνει την αυτοκριτική του. Το τάιμινγκ δε της ανάρτησης έπειτα από ένα σπουδαίο ματς, αλλά μόνο ένα, είναι αμφιλεγόμενο και -ίσως- πρώιμο.

They hate you one day and love you the next

Tyler Dorsey (@TDORSEY_1) December 20, 2023

Το μπάσκετ όμως στο μυαλό του Τάιλερ, τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή, έρχεται δεύτερο. Η οικογένεια και ο μικρός Σίλο Μπλέιζ Ντόρσεϊ (μόλις 10 ημερών) είναι η βασική προτεραιότητα του απόφοιτου του Όρεγκον. Για του λόγου το αληθές, τρία λεπτά μετά το πρώτο «χτύπημα» στο «X», ακολούθησε και ένα δεύτερο: «Το καλύτερο πράγμα που έγινε σήμερα είναι ότι γύρισα σπίτι και μπόρεσα να δω τον γιο μου»

The best part about tonight is I got to go home and see my son

Tyler Dorsey (@TDORSEY_1) December 20, 2023

Μιλάμε για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες των ευρωπαϊκών παρκέ, ένα 27χρόνο παιδί που έχει τα φόντα να αφήσει εποχή στα ευρωπαϊκά παρκέ, αρκεί να καταφέρει να τιθασεύσει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του. Η ιδιοσυγκρασία του είναι ξεχωριστή, όπως ξεχωριστός είναι και εκείνος. Ο Γιασικεβίτσιους έχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά του…

Keywords
Τυχαία Θέματα