ΠΑΟΚ: Σβαμπ και Μπάμπα ολοταχώς για νέα ρεκόρ (videos)

Δίχως αμφιβολία, οι Στέφαν Σβαμπ και Ραχμάν Μπάμπα αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες σταθερές του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν ως τώρα. Και οι δύο έχουν πολυεπίπεδη προσφορά στην ομάδα, αφού δεν είναι μόνο η καλή τους παρουσία στις θέσεις που αγωνίζονται, αλλά και η συνεισφορά τους σε γκολ και ασίστ. Σε σημείο που να καταγράφουν ατομικές

επιδόσεις, που αποτελούν ρεκόρ για τους ίδιους.

Για τον Στέφαν Σβαμπ, η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, με τρία παιχνίδια να απομένουν για τον “Δικέφαλο” ως το φινάλε, λέει ότι έχει συμμετοχή σε 51 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, 10 γκολ και 5 ασίστ. Με δύο ακόμη συμμετοχές, θα φτάσει σε ρεκόρ συμμετοχών σε μία αγωνιστική περίοδο για τον ίδιο, καθώς τη σεζόν 2021-2022 αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ είχε γράψει 52 επίσημες παρουσίες. Τις περισσότερες ασίστ στον ΠΑΟΚ τις έγραψε τη σεζόν 2020-21, όταν μοίρασε 10, ενώ τα περισσότερα γκολ τη σεζόν 2017-2018, όταν ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης έφτασε στα 13 (με 10 ασίστ – πάνω από αυτόν τον αριθμό τελικών πασών δεν είχε ποτέ, σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε στο υψηλό επίπεδο).

Δεν είναι εύκολο για τον Σβαμπ, ακόμη κι αν παίξει στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ σε γκολ ή/και ασίστ, εκτός από ρεκόρ στις συμμετοχές σε επίσημα ματς. Όπως και να έχει, όμως, ακόμη και με αυτά τα νούμερα η επιδραστικότητά του είναι μεγάλη στην πορεία της ομάδας αυτή τη σεζόν και σίγουρα οι “ασπρόμαυροι” θα το σκεφτούν καλά προς την κατεύθυνση ανανέωσης του συμβολαίου του, που λήγει στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στον Μπάμπα, τα νούμερα που γράφει αυτή τη σεζόν είναι μοναδικά για τον ίδιο: έχει 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 6 γκολ και 4 ασίστ. Τα αμέσως καλύτερα δικά του νούμερα είναι τη σεζόν 2014-2015. Τότε κατέγραψε 33 συμμετοχές συνολικά σε επίσημους αγώνες, τους 31 με την Άουγκσμπουργκ στην Μπουντεσλίγκα, με 5 ασίστ, και τους 2 στην Μπουντεσλίγκα 2 με την Γκρόιτερ Φιρτ, με 2 γκολ και 1 ασίστ. Η εμπειρία με τις τόσες πολλές συμμετοχές, λοιπόν, είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτόν, με τον ΠΑΟΚ – αν μη τι άλλο- να βγαίνει κερδισμένος από την συνολική παρουσία του.

Highlight της σεζόν για τον ίδιο, βεβαίως, ο σοβαρός τραυματισμός του στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν τραυματίστηκε χτυπώντας κεφάλι με κεφάλι με τον Γιώργο Βαγιαννίδη στο 115′ της παράτασης και για αρκετά λεπτά έχασε τις αισθήσεις του. Ήταν συγκινητική η στιγμή που οι θεατές τον χειροκρότησαν, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ η αυτοθυσία του τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους του ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα