Πόρτο – Αντβέρπ 2-0 : Σε θέση πρόκρισης οι “δράκοι”!

H υπεροχή της Πόρτο καρποφόρησε στο 32ο λεπτό. Οι «δράκοι» κέρδισαν πέναλτι όταν ο Καναδός Εουστάκιο βρέθηκε στο έδαφος προσπαθώντας να διεκδικήσει τη μπάλα έπειτα από απόκρουση του Λέμενς σε σουτ του Πέπε.
Ο Βραζιλιάνος Εβανίλσον εκτέλεσε κι άνοιξε το σκορ!
Η ανωτερότητα της Πορτογαλικής ομάδας ήταν εμφανής κι από το ξεκίνημα της επανάληψης, πήρε διαστάσεις όταν οι πρωταθλητές Βελγίου έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Ολλανδός Εκέελενκαμπ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Νιγηριανό Ζαϊντού Σανουσί. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα όμως με την παρέμβαση του VAR την μετέτρεψε

σε κόκκινη!
Από κει και πέρα και δίχως οι γηπεδούχοι να κάνουν κάτι εμφατικό στον αγωνιστικό χώρο, η Αντβέρπ υποχώρησε αναζητώντας μια καλή ευκαιρία για την αντεπίθεση..
Σε μια τέτοια κατάσταση που άγγιζε τα όρια του διαδικαστικού, οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, ενώ η Πόρτο που κρατούσε τον ρυθμό εκεί που ήθελε έφτασε σε ένα ακόμη τέρμα από τον αρχηγό της, τον Πέπε ο οποίος με κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Φραντσίσκο Κονσεϊσάο πραγματοποιώντας το 2-0!

Final de Jogo / End of the match / Final del Partido

FC Porto 2-0 Royal Antwerp FC
32' Evanilson
91' Pepe#FCPRAFC #UCL pic.twitter.com/diH2z9eUZO

— FC Porto (@FCPorto) November 7, 2023

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο) 4-4-2
Ντιόγο Κόστα, Σανουσί (83’ Σάντσες), Ζοάο Μάριο, Πέπε, Νταβίντ Κάρμο, Πέπε Ακίνο, Εουστάκιο, Βαρέλα, Αντρέ Φράνκο (82’ Ναμάσο), Ταρεμί (68’ Κονσεϊσάο), Εβανίλσον (83’ Φραν Ναβάρο)

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ) 4-2-3-1
Λάμελς, Βάινταλ (69’ Κορμπανιέ), Ντε Λαέτ (46’ Μπατάλιε), Κουλιμπαλί, Φαν ντε Μπος, Φερμέερεν, Γιουσούφ, Μπαλίκβισα (68’ Μούτζια), Κερκ, Εκέελενκαμπ, Ιλενικενά (75’ Γιάνσεν)

Ξαφνικά ο όμιλος απέκτησε ενδιαφέρον μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Σαχτάρ. Η Πόρτο δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την πρόκριση ενώ η μόνη που μένει σε ρόλο κομπάρσου στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, είναι η Αντβέρπ!

Βαθμολογία 8ου ομίλου :

Μπαρτσελόνα 9Πόρτο 9Σαχτάρ Ντόνετσκ 6Αντβέρπ 0
Keywords
Τυχαία Θέματα