Στάινερ: «Σωστή η απόφαση του Χάμιλτον για την Ferrari, υπάρχουν πιθανότητες για το όγδοο πρωτάθλημα»

Τη μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον από την Mercedes στη Ferrari σχολίασε ο Γκίνθερ Στάινερ στη «Sky Sports». O πρώην επικεφαλής της Haas θεωρεί ότι ο Βρετανός επτάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε τη σωστή απόφαση. Μάλιστα αναφέρει ότι ο Χάμιλτον αποχωρεί από την Mercedes για την ιστορική ιταλική ομάδα, καθώς ψάχνει

μία νέα πρόκληση λίγο πριν τη «δύση» της καριέρας του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στάινερ, εφόσον η Ferrari δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, τότε ο 39χρονος πιλότος έχει πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσει τον όγδοο τίτλο της Formula 1. Έτσι θα γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στην Ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον μετρά επτά πρωταθλήματα στη Formula 1, όσα και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Οι δύο οδηγοί συγκατοικούν στο… ρετιρέ, ως οι μοναδικοί οδηγοί του αθλήματος που κατάφεραν αυτό το επίτευγμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

«Φαίνεται ότι έχει πάρει τη σωστή απόφαση. Το έκανε όταν έφυγε από την McLaren για να πάει στην Mercedes, επομένως ίσως έκανε σωστά και τώρα. Πιστεύω ότι η απόφαση αφορά περισσότερο το κομμάτι της νέας πρόκλησης. Βρίσκεται στη Mercedes 11 χρόνια, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και έχει καλή σχέση με την ομάδα. H Ferrari είναι το τελευταίο βήμα στην καριέρα του και χρειάζεται μια νέα πρόκληση, έτσι πιστεύω. Όταν φυσικά η τελευταία πρόκληση λέγεται Ferrari, είναι ωραίο που έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις», είπε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε στις πιθανότητες κατάκτησης του όγδοου τίτλου: «Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το 2026 υπάρχουν εντελώς νέοι κανονισμοί όσον αφορά τον κινητήρα και το σασί, οπότε τα αυτοκίνητα “ανακαινίζονται” τότε. Αν έχει λίγη τύχη και η Ferrari δημιουργήσει ένα καλό μονοθέσιο, είναι πιθανο να πάρει το όγδοο πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στάινερ, Σωστή, Χάμιλτον, Ferrari,stainer, sosti, chamilton, Ferrari