Τσέλσι-Μπράιτον 3-2: Άντεξε με 10 παίκτες και δεύτερη εντός έδρας νίκη

Η Τσέλσι έπαιξε με 10 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και το αριθμητικό μειονέκτημα δεν την εμπόδισε να νικήσει την Μπράιτον (3-2) στο “Στάμφορντ Μπρίτζ”, με τους φιλοξενούμενους να σπαταλούν τον χρόνο και να μην είναι πιεστικοί και επικίνδυνοι για 35 λεπτά. Δεύτερη εντός έδρας νίκη και πέμπτη συνολικά για την Τσέλσι στην 14η αγωνιστική της Premier League.

Η Τσέλσι προηγήθηκε πριν την συμπλήρωση των 20 πρώτων λεπτών του αγώνα. Από την πάσα του Μουκιναγί, ο Ένστο Φερνάντες πλάσαρε εύστοχα για

το 1-0. Kαι οι φιλοξενούμενοι πριν συνέλθουν από το πρώτο γκολ που δέχτηκαν, η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο. Στο 21′, ο Λιβάι Κόλγουιλ αξιοποίησε την πάσα του Τζάκσον και σκόραρε, ενώ o διαιτητής έλεγξε την φάση στο VAR και επικύρωσε το γκολ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η Μπράιτον είχε διπλό κέρδος. Αφενός, μείωσε σε 2-1 με γκολ του Φακούντο Μπουονανότε στο 43′ και δυο λεπτά αργότερα, απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, εξαιτίας της αποβολής του Γκάλαχερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ενώ είχε χρεωθεί την πρώτη στο 31′.

Οι προϋποθέσεις ισοφάρισης από την Μπράιτον, ήταν αυξημένες στην επανάληψη, αλλά η Τσέλσι έπαιξε με αμυντική συσπείρωση, έχοντας συνέπεια σε όλα τα μαρκαρίσματα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής. Η Μπράιτον δεν δημιούργησε ευκαιρία, πριν το 75′ και ενώ η Τσέλσι των 10 παικτών, είχε αυξήσει την διαφορά των γκολ σε δυο, από την αντεπίθεση που πραγματοποίησε στο 58′. Αρχικά, ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι σε μαρκάρισμα του Ιγξλιρ Ντε Παούλιο εντός περιοχής στον , αλλά πέντε λεπτά αργότερα, κλήθηκε από τον διαιτητή Πόουσον του VAR να ελέγξει την επίμαχη θέση και καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα, ο Φερνάντες και με το δεύτερο γκολ του, διαμόρφωσε το 3-1.

Ο Σάντσες είχε δυο καλές αποκρούσεις στο 82′ και στο 87′ σε αξιόλογες ευκαιρίες της Μπράιτον και στο 90’+2′ ο Ζοάο Πέδρο που είχε γίνει αλλαγή, με “γυριστή” κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, μείωσε σε 3-2.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν καθυστερημένη για να έφτανε σε ισοφάριση, παρά τα 10 λεπτά των καθυστερήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα