Βόλος – Ολυμπιακός: Αν είναι πέναλτι, είναι και κόκκινη! Γι’ αυτό αποβλήθηκε ο Ρέτσος (vid)

Βόλος – Ολυμπιακός: Πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και στα αποδυτήρια από το 19′ o Ρέτσος!

Ακόμα δεν έχει ξυπνήσει από τον μεσοβδομαδο… εφιάλτη στην Γερμανία ο Ολυμπιακός. Επιστροφή στην Super League, αλλά ο Ολυμπιακός το συνεχίζει από εκεί που το άφησε

κόντρα στην Φράιμπουργκ!

Πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο στο Πανθεσσαλικό, ο Βόλος προηγείται με πέναλτι και ο Ολυμπιακός μένει με 10 ποδοσφαιριστές!

Ο Γκαρσία έβαλε πλάτη τον Ρέτσο, βγαίνοντας «μάτι» με τον Πασχαλάκη, ο αμυντικός του Ολυμπιακού τον ανέτρεψε εντός της περιοχής και μέσω VAR (Γκορτσίλας) o Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι. Μπορεί η επαφή ψηλά να είναι light, ωστόσο ο Ρέτσος βρίσκει και χαμηλά τον παίκτη του Βόλου, επαφή που προκαλεί την ανατροπή αφού ο Γκαρσία χάνει την ισορροπία του.

Ο Ρέτσος αντικανονικά στερεί από τον αντίπαλο μια προφανή ευκαιρία για να σκοράρει, γι αυτό και ο διεθνής ρέφερι του έβγαλε χωρίς δεύτερη σκέψη και την κόκκινη κάρτα!

Ο Ρέτσος αποβάλλεται επειδή δεν κάνει προσπαθεια να παίξει τη μπάλα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έβλεπε την κίτρινη κάρτα. Ο κανονισμός επιτρέπει την διπλή τιμωρία (πέναλτι και κόκκινη) μόνο στις περιπτώσεις που ο αμυνόμενος σπρώχνει/τραβάει/ανατρέπει τον αντίπαλο χωρίς καμία διάθεση να μαρκάρει για τη μπάλα.

O Παχαλάκης απέκρουσε την εκτέλεση του Μωραϊτη, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο φορ των «κυανέρυθρων» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα