Τζαν: «Ο Ολυμπιακός είναι από τους πιο συμπαγείς οργανισμούς στην Ευρώπη» (video)

Ο Τούρκος προπονητής εκθείασε την ομοιογένεια των «ερυθρόλευκων», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που έχει μπροστά του να διατηρήσει την Εφές στην ελίτ της Ευρώπης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ερντέμ Τζαν:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εφές και αν ήταν δύσκολη απόφαη:

«Φυσικά δεν ήταν τόσο δύσκολο απόφαση. Ως προπονητής έχω στόχους στη ζωή μου και όπως είπα η Έφες είναι ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά brand στην Ευρώπη. Το να έχεις την ευκαιρία

να προπονήσεις σε αυτό το επίπεδο, αυτή την ομάδα είναι μία τεράστια πρόκληση και ευκαιρία».

Για τη δυσκολία να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα:

«Ο οργανισμός από μόνος του έχει μία δυναμική, έχει το DNA του να είναι ανταγωνιστικός. Οποιοσδήποτε είναι μέρος αυτού του οργανισμού, είναι ανταγωνιστικός, αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτή την ατμόσφαιρα. Κάποιοι παίκτες έφυγαν για διάφορους λόγους, τους οποίους γνώριζα και πριν έρθω στον οργανισμό της Εφές και εκτιμώ τη δουλειά που έχουν κάνει, αλλά όλα τα κομμάτια που φέραμε έχουν πάθος, ενέργεια και επιθυμία να πετύχουν».

Για τη σημασία της παραμονής των Λάρκιν και Κλάιμπερν στην Εφές:

«Ο Σέιν και ο Γουίλ είναι εξαιρετικοί παίκτες και ηγέτες και είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους για τη χημεία της ομάδας. Το γνωρίζουν αυτό, όπως και ότι είναι μέρος αυτών που ηγούνται. Ο κάθε παίκτης όμως είναι σημαντικός για τον οργανισμό για να κάνουμε το καλύτερο».

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πιο συμπαγείς μπασκετικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος ξέρει πώς να τρέξει την ομάδα, ξέρει τι θέλει και κάνει την ομάδα να τον ακολουθεί. Παίζουν physical και επιθετικό μπάσκετ, ειδικά στην έδρα τους. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο γήπεδο, ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί και θα χρειαστεί προσπάθεια 40 λεπτών».

Για την αποχώρηση των Βεζένκοφ – Σλούκα και αν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα επηρέασε (σ.σ. η αποχώρηση Βεζένκοφ – Σλούκα), αλλά στο τέλος της ημέρας η πλειοψηφία των παικτών είναι η ίδια, ο προπονητής και το σταφ οι ίδιοι, ο οργανισμός έχει την ίδια επιθυμία, έχει συνοχή, οπότε είμαι σίγουρος πως θα βρουν τον τρόπο να προσθέσουν τα κομμάτια και μην ξεχνάτε ότι έχουν πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Σίκμα, ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος είναι ένας από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα