Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ: Στη Βουλγαρία με στόχο τις διακρίσεις οι εθνικές μας ομάδες

Πέντε αθλητές και τέσσερις αθλήτριες εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα και το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής αναχωρεί σήμερα 01/09 το απόγευμα από την Αθήνα. Στην ιστορική και πάντα σημαντική διοργάνωση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου θ’ αγωνιστούν οι αθλητές Κωνσταντίνος Κωνσταντίνοπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Αντωνιάδης και οι αθλήτριες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αλίκη Κιούφη, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Ιωάννα Γερασιμάτου. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι

δύο ομοσπονδιακοί προπονητές, ο περιφερειακός τεχνικός, υπεύθυνος στο κλιμάκιο της Πάτρας, Σωτήρης Ζήκος σε εκείνον των ανδρών και σε εκείνον των γυναικών ο εθνικός ομοσπονδιακός τεχνικός, υπεύθυνος της ομάδας στο ΣΕΦ, Γιώργος Καρύτσας. Την αποστολή συνοδεύει και η ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ξένια Στάθη, η οποία θα παρουσιάσει την ελληνική υποψηφιότητα για τα Βαλκανικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, καθώς και των νεαρών ηλικιών του 2024.

Το φετινό πρωτάθλημα στο Sports Hall Albena περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα, δηλαδή το ομαδικό ανδρών, το ομαδικό γυναικών, το απλό και το διπλό στις ίδιες κατηγορίες, όπως και το διπλό μικτό. Η Παπαδημητρίου και η Τσεκούρα είναι ήδη στη γειτονική χώρα, καθώς μέσα στην εβδομάδα μετείχαν στο WTT Feeder στο Παναγκιούριστε. Οι υπόλοιποι διεθνείς μας αναμένονται στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων αργά το απόγευμα και το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο το πρωί με το ομαδικό. Η πρώτη φάση έχει γκρουπ και η σχετική κλήρωση γίνεται απόψε Παρασκευή. Αρχικός στόχος είναι η είσοδος στην 8άδα κι εν συνεχεία η διεκδίκηση μεταλλίου και θυμίζουμε ότι στην επανεμφάνιση του Βαλκανικού πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας, πέρσι στο Σεράγεβο, η εθνική ανδρών είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Την Κυριακή θ’ ακολουθήσει η κλήρωση των ατομικών. Στο απλό σχηματίζονται γκρουπ αρχικά, ενώ στα διπλά εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα. Τα υψηλά πλασαρίσματα είναι η πρώτη επιδίωξη κι αν καταστεί εφικτό να έρθει κάποιο μετάλλιο θα είναι καλοδεχούμενο.

«Δεν πάμε με την πρώτη ομάδα, αλλά είναι σημαντικό ότι δίνουμε την ευκαιρία για διεθνείς αγώνες σε περισσότερες αθλήτριες κι ένα Βαλκανικό πρωτάθλημα έχει πάντα τη δική του αξία», δήλωσε στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης στην Αθήνα ο Γιώργος Καρύτσας και συνέχισε: «Στοχεύουμε στο να διακριθούμε σε όλα τα αγωνίσματα και στο ομαδικό και στα ατομικά. Δυστυχώς, η προετοιμασία μας έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς επικρατούσε υπερβολική ζέστη στο ΣΕΦ και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε, όπως θα θέλαμε την προετοιμασία». Θυμίζουμε ότι με Παπαδημητρίου, Κιούφη, Τσεκούρα και Γερασιμάτου είχε παραταχθεί και στο περσινό Βαλκανικό πρωτάθλημα η εθνική γυναικών.

Στους άνδρες ο Χατζηλυγερούδης και ο Αντωνιάδης μετέχουν στην αποστολή των Βαλκανικών για δεύτερη σερί χρονιά. Εκ μέρους της ομάδας μίλησε στο ΣΕΦ ο 21χρονος Χατζηλυγερούδης και τόνισε ότι μπορεί να έρθει και φέτος μετάλλιο, άσχετα αν είναι στο πρώτο κομμάτι μετά την καλοκαιρινή διακοπή δεν μπορεί να παρουσιαστεί φορμαρισμένος κάποιος αθλητής. «Φέτος παρουσιάζουμε ως σύνολο πιο δυνατή ομάδα από το 2022. Διαθέτουμε ισχυρή πεντάδα και φυσικά έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Ο πρώτος στόχος είναι το μετάλλιο κι από κει πέρα ό,τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε αρχικά ο 3ος του απλού ανδρών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2023 και συμπλήρωσε: «Είμαστε στην αρχή της σεζόν, δεν έχουμε παιχνίδια στα χέρια μας, όμως ισχύει το ίδιο πάνω-κάτω και για τους αθλητές των άλλων χωρών. Δεν γίνεται να παρουσιαστούμε σε φόρμα και οι πρώτες ημέρες, η προσαρμογή, θα παίξουν τον ρόλο τους καθώς μετά θα έρθουν δυνατότερα τα παιχνίδια. Στα ατομικά θεωρώ ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, δηλαδή από 16άδα και πάνω. Η 8άδα είναι εφικτή, η 4άδα και το μετάλλιο αποτελεί δύσκολο στόχο, ωστόσο αν κάποιος έχει θεωρητικά ευνοϊκή κλήρωση και βρεθεί στην καλή του μέρα μπορεί να φτάσει κι εκεί».

* Στο διπλό ανδρών τα ελληνικά ζευγάρια είναι Αφοί Κωνσταντινόπουλοι και Χατζηλυγερούδης/Αντωνιάδης. Στο διπλό γυναικών τα δίδυμα είναι Παπαδημητρίου/Τσεκούρα και Κιούφη/Γερασιμάτου.

Στο διπλό μικτό ο Γ. Κωνσταντινόπουλος θα συνεργαστεί με την Κιούφη, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος με την Τσεκούρα, ο Ρηνιώτης με την Παπαδημητρίου και ο Χατζηλυγερούδης με τη Γερασιμάτου, ενώ ο Αντωνιάδης θ’ αναζητήσει επί τόπου ξένη συμπαίκτρια.

* Στο περιθώριο του πρωταθλήματος θα συνεδριάσει η Βαλκανική Ένωση κι εκεί θα υποβληθούν από την Ξένια Στάθη οι ελληνικοί φάκελοι υποψηφιότητας για τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διεκδικεί το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών για τη Σαλαμίνα και το Βαλκανικό πρωτάθλημα Under 15 και Under 19 για την Ορεστιάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα