Βέργος: “Το πιστεύαμε ότι θα έρθει η στιγμή μας”

Πέτυχε το το γκολ που έβαλε τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ και το συνδύασε με μια πολύ καλή παρουσία. Ο Νίκος Βέργος μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο για την αλλαγή της ομάδας του μετά το 0-1, το πως ένιωσε το τέρμα του και τις σκέψεις του για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά:

Τι άλλαξε μετά το 0-1: Τίποτα δεν αλλάζει, αυτό ήταν το πλάνο μας. Να μείνουμε συμπαγείς, να μη δώσουμε χώρο στον Παναθηναϊκό. Έπρεπε

να το κάνουμε είτε δεχόμασταν είτε βάζαμε γκολ. Μείναμε πίσω στο σκορ. Από κει και πέρα συνεχίσαμε να είμαστε συμπαγείς, να μη δίνουμε χώρο και το πιστεύαμε ότι θα έρθει η στιγμή μας, και όταν έρθει θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όπως και έγινε στο 47’, από μια στημένη φάση. Είπαμε στο ημίχρονο ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με την ίδια φιλοσοφία. Με τα λάθη του αντιπάλου καθώς θα έβγαινε να πιέσει μετά το 1-1. Έτσι ήμασταν αυτοί που προηγηθήκαμε και στο τέλος τους κάναμε και το 3-1, προτού μας βάλουν το πέναλτι. Εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους που άφησαν πίσω κι έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Για το γκολ που πέτυχε: Βγήκε ασυναίσθητα. Είδα τον κενό χώρο, είδα ότι μόνο εκεί μπορούσα να πάρω την μπάλα. Από κει και πέρα έγινε μια κόντρα από τη σέντρα κι ήρθε ακριβώς στο κεφάλι μου.

Τη σημασία της νίκης για τον Ατρόμητο: Είναι πολύ σημαντική, την χρειαζόμασταν. Στα τελευταία παιχνίδια θα πω πως αδικήσαμε λίγο τους εαυτούς μας με τον τρόπο που χάσαμε τους βαθμούς. Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Όταν είμαστε όλοι μαζί και τηρούμε το πλάνο. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Για το κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια: Σίγουρα βρίσκεις έξτρα κίνητρο, αλλά για μένα το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και πρέπει να έχεις το ίδιο κίνητρο, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Έτσι πιστεύω πως πρέπει να σκεφτόμαστε. Από κει και πέρα πρέπει να κάνεις το παιχνίδι σου. Άμα βγει, βγήκε, αν δεν βγει πας παρακάτω. Στις μονομαχίες πιστεύω ότι ήμασταν στο 100% και ήταν το κρίσιμο σημείο και πήραμε το ματς.

Για το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό: Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκεφτόμασταν. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Είχαμε κάνει την προετοιμασία μας για το ματς με τον Παναθηναϊκό και είχαμε συγκεντρωθεί σε αυτό. Από κει και πέρα τώρα θα συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα είναι και αυτό ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε όπως και σήμερα να τα δώσουμε όλα και ελπίζουμε να πάρουμε κάτι.

Για την τακτική προσέγγιση στα παιχνίδια: Πρέπει σε όλα τα παιχνίδια να είσαι συμπαγείς, πόσο μάλλον στις μεγάλες ομάδες. Αυτό θα κάνουμε με τον Ολυμπιακό και θα δούμε.

Για τον Ολυμπιακό: Έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Είναι καλή ομάδα και σε καλό φεγγάρι, επειδή προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη. Από κει και πέρα κοιτάμε την ομάδα μας και θα δούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα