Βιλερμπάν: Και το αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται

Η φετινή έκδοση της Euroleague είναι από τις κορυφαίες που έχουμε παρακολουθήσει. Οι ομάδες είναι πολύ δυνατές, ο ανταγωνισμός τεράστιος και η μάχη για το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη της regular season όλο και εντείνεται. Μια ομάδα, πάντως, που σίγουρα δεν επηρεάζεται ή χαρακτηρίζεται από τα παραπάνω στοιχεία είναι η Βιλερμπάν.

Η γαλλική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-16 και ήδη στρέφει ουσιαστικά το ενδιαφέρον της στις εγχώριες διοργανώσεις.

Έχει ήδη προβεί σε μια αλλαγή προπονητή, με τον Τζανμάρκο Ποτσέκο να παίρνει τη θέση του Τι Τζέι Πάρκερ, και μάλλον θα οδηγηθεί σε δεύτερη, καθώς ο Ιταλός δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βιλερμπάν σημείωσε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Euroleague, καθώς συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες ήττες εντός έδρας. Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί ομάδας στο γήπεδο της την ίδια σεζόν. Πλέον, οι αριθμοί δείχνουν ακόμα πιο έντονα την τραγική αγωνιστική κατάσταση που έχει επέλθει ο γαλλικός σύλλογος.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2022, χάρη σε σουτ του Νουά στο φινάλε, η Βιλερμπάν θα ανατρέψει διαφορά 20 πόντων απέναντι στον Ολυμπιακό και θα κερδίσει με 77-75 τους Πειραιώτες. Από εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα μετράει 4 νίκες και 34 ήττες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με μόλις 1 νίκη στην έδρα της, που χρονολογείται στις 26 Ιανουαρίου απέναντι στην Φενερμπαχτσέ.

Επίσης, από την επιστροφή της στην Ευρωλίγκα το 2019, η Βιλερμπάν έχει κερδίσει μόνο 41 από τους 142 αγώνες της, ή αλλιώς 28,9% νίκες. Την ίδια περίοδο, μόνο η Χίμκι τα έχει πάει χειρότερα με 27,4% ή αλλιώς 17 νίκες σε 62 αγώνες. Πάντως, ο ρωσικός σύλλογος έχει να αγωνιστεί στη διοργάνωση από τη σεζόν 2020-21.

Τουλάχιστον η Βιλερμπάν μπορεί να ελπίζει σε εντός έδρας νίκη σε ένα από τα επόμενα τρία παιχνίδια της απέναντι σε Ζαλγκίρις (4/1, 21.00), Ερυθρό Αστέρα (9/1, 21.30) και Άλμπα (12/1, 22.00). Τις τρεις ομάδες πάνω από αυτήν στην βαθμολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα