Euroleague: Ο Παναθηναϊκός καλείται να γυρίσει 12 χρόνια πίσω και ο Ολυμπιακός να γράψει ιστορία!

10:55 1/5/2024 - Πηγή: Sportime

Με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague βρίσκονται τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός, μετά τα Game 3.

Οι «πράσινοι» άργησαν να ξυπνήσουν και γνώρισαν την ήττα από τη Μακάμπι στο Βελιγράδι, με

τον Κώστα Σλούκα να μένει άποντος, ενώ στο δεύτερο είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους! 

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εξέφρασε τα παράπονά του μέσω Instagram για μία παράβαση που δεν καταλογίστηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν κλοπή σε νεκρό χρόνο από τον Ντιφαλά κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει άναυδος.

Οι «αιώνιοι» πλήρωσαν όλες τις αδυναμίες που έχουν, με τους οπαδούς τους να βάζουν «φωτιά» στο Twitter.

Παρόλα αυτά, χρόνος για περαιτέρω ανάλυση και σκέψη δεν υπάρχει, μιας και μόλις αύριο (2/5) ρίχνονται και πάλι στη μάχη για τα πολύ κρίσιμα Game 4.

Τα σενάρια για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι ξεκάθαρα, καθώς αν θέλουν να βρεθούν στο Final 4 του Βερολίνου στα τέλη του μήνα, πρέπει από εδώ και πέρα να είναι… αλάνθαστοι.

Αρχικά στις 19:45, ο Ολυμπιακός καλείται να ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά με τους Καταλανούς και την επόμενη εβδομάδα να κάνει κάτι που καμία ομάδα δεν το έχει καταφέρει έως σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ποτέ άλλοτε έως τώρα από αρχής καταβολής της EuroLeague (2000-01), δεν έχει κατορθώσει φιλοξενούμενη ομάδα του Game 5, να «αλώσει» την αντίπαλη έδρα. Σε «do or die» ματς, οι γηπεδούχοι μετρούν 18/18 νίκες, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία του πλεονεκτήματος στο ύστατο σημείο.

Δύο ώρες μετά, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ξανά στο «Aleksandar Nikolic Hall» τη Μακάμπι, έχοντας στόχο να κάνει το break και να οδηγήσει τη σειρά σε μια… τελευταία ζαριά στο ΟΑΚΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, θα θυμηθούμε μέρες 2012 όταν οι δύο ομάδες είχαν προσφέρει μια συναρπαστική σειρά, η οποία επίσης κρίθηκε σε Game 5 επί ελληνικού εδάφους.

Τότε ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-85 έπειτα από θρίλερ και τσέκαρε το εισιτήριο για το Final 4.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα