O Άρης δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θα κάνει «ζημιές» σε όσους το διεκδικούν!

Ο Άρης δεν πάει για πρωτάθλημα, αλλά θα κάνει ζημιές σε πολλές ομάδες που διεκδικουν τον τίτλο στην Super League!

Ο Άρης έχασε (1-0) από την ΑΕΚ, όχι γιατί δέχθηκε γκολ. Αλλά επειδή δεν κατάφερε να είναι πιο απειλητικός. Αν και είχε τις δικές του φάσεις στο ματς.

Με ήττα έκλεισε τον πρώτο

γύρο ο Άρης, οπως τον ξεκίνησε. Από την ΑΕΚ στην OPAP Arena με ένα κρύο γκολ του Βίντα, σε μια αναμέτρηση που η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να την κρατήσει σε λίθαργο. Μην επιτρέποντας στην Ένωση να κάνει το παιχνίδι της, να παράξει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Κάτι που έχει κάνει σε ΟΛΑ τα εντός έδρας παιχνίδια της.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικός όσον αφορά στην αμυντική του λειτουργία. Δεν ηττήθηκε επειδή δέχθηκε το γκολ του Βίντα στη μια ώρα παιχνιδιού. Δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι επειδή δεν ήταν όσο απειλητικός θα μπορούσε να είναι για τις συνθήκες που ο ίδιος δημιούργησε και επέβαλε με το στήσιμο του στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν ήταν πειστικός για κάτι παραπάνω, δεν είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά και πάλι θα μπορούσε να επικαλεστει την ατυχία και την συγκυρία.
Την ατυχία γιατί στην καλύτερη του στιγμή, ο καλύτερος του ποδοσφαιριστής και πρώτος του σκόρερ, ο Μορόν, κάνει ένα πολύ κακό τελείωμα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τις συγκυρίες επειδή σε αρκετές καλές συνθήκες για να τελειώσει φάσεις, ο εκτελεστής ήταν ο Οντουμπάτζο. Ο δεξιός μπακ των κιτρινόμαυρων ήταν εξαιρετικός, αλλά με το γκολ είναι στα… δικαστήρια!

Ο Άρης για να μην το πολυκουράζουμε και το ταλαιπωρούμε με αναλύσεις, έχασε απο την ΑΕΚ, γιατί η αναμέτρηση ήταν κυριολεκτικά στιγμές.

Προφανώς και αυτή η ήττα (ή η προηγούμενη ή η επόμενη) δεν τον θέτει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ο Άρης πάει για πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο κλαμπ, αλλά ακόμα δεν είναι μέλος του… κλειστού που διεκδικεί τον τίτλο. Πρώταθλημα δεν θα πάρει, αλλά είναι δεδομένο οτι θα κάνει αρκετές ζημιές σε εκείνους που το διεκδικούν!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα