Ross Branch Hero-Dakar 2024: Ένας θρίαμβος που ξεσήκωσε την Ινδία

Ross Branch Hero-Dakar 2024: Η Hero MotoSports Team γράφει ιστορία, γίνεται η πρώτη ινδική ομάδα που τερματίζει στο βάθρο

Ο αναβάτης του Hero MotoSports, Ross Branch, τερμάτισε το Rally

στη δεύτερη θέση για την ομάδα. Η σταθερή απόδοσή του στα 12 στάδια τον έφερε στην πρώτη και δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη σε όλο το Rally

Το Hero MotoSports Team Rally την Παρασκευή δημιούργησε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ινδός κατασκευαστής που τερματίζει στο βάθρο στο διάσημο Ράλι Ντακάρ . Ήταν διπλή απόλαυση για την ινδική κοινότητα μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς ο αναβάτης του Sherco TVS Rally Factory, Harith Noha, εξασφάλισε τη θέση στη συνολική κατάταξη για το Rally 2, επίσης πρώτη για την Ινδία.

Ο αναβάτης του Hero MotoSports, Ross Branch, τερμάτισε το Rally στη δεύτερη θέση για την ομάδα. Η σταθερή απόδοσή του στα 12 στάδια τον έφερε στην πρώτη και τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη σε όλο το Rally.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Ross Branch Hero-Dakar 2024:Ο Branch ολοκλήρωσε το 12ο και τελευταίο στάδιο (175 Km) του Rally στην ένατη θέση με χρονισμό μία ώρα 52 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Με αυτό το timing παρέμεινε δεύτερος στη γενική κατάταξη μετά τον Ricky Brabec της ομάδας Honda.

Ο Μπράμπεκ, ο οποίος κέρδισε το 2020, χρειάστηκε 51 ώρες 30 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το Ράλι αυτή τη φορά. Ο Branch ήταν 10 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα πίσω του στη γενική κατάταξη.

Αφού πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο Ράλι Ντακάρ, ο Branch είπε ότι το να βρίσκεται στο βάθρο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για αυτόν.

“Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να βρίσκεσαι στο βάθρο. Σήμερα είναι μεγάλο πράγμα να τερματίζεις στην πρώτη τριάδα σε οποιονδήποτε αγώνα ράλι, και αν συμβεί στο Ντακάρ, είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία”, δήλωσε ο Branch στο PTI.

“Είμαι πραγματικά πάνω από το φεγγάρι για να πετύχω αυτόν τον στόχο για τον Hero. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα για την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού μηχανήματος, για τις άυπνες τρεις εβδομάδες εδώ και για όλα όσα έχουν θυσιάσει για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.”

Ο Noha τερμάτισε πέμπτος στο τελευταίο στάδιο του Rally 2 και 11ος στον συνολικό αγώνα ποδηλασίας (συνδυάζοντας το Rally GP και το Rally 2). Τερμάτισε επίσης τον αγώνα της συνολικής κατηγορίας ποδηλάτων στην 11η θέση.

Ross Branch Hero-Dakar 2024: Αφού τελείωσε τον αγώνα, ο Νόα είπε: «Είναι υπέροχο να τερματίζεις στην κορυφή στο Ράλι 2, αλλά είμαι πιο χαρούμενος που είμαι 11ος συνολικά στην κατάταξη της μοτοσυκλέτας».

Είπε ότι θα γιορτάσει αυτή την επιτυχία με την οικογένειά του.

Ο Νόα είπε, «Αφού γιορτάζω εδώ σήμερα, θα επιστρέψω αύριο στην Ινδία και θα μοιραστώ αυτήν την ευτυχία με την οικογένειά μου».

Για τον Ινδό κατασκευαστή Hero αυτό είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα καθώς η καμπύλη ανάπτυξης για την ομάδα ήταν επίσης απότομη τα τελευταία χρόνια – κερδίζοντας μια νίκη στο πρώτο στάδιο στο Ντακάρ 2022, διπλασιάζοντάς την σε δύο νίκες σταδίου το 2023 και τελικά τερματίζοντας το το βάθρο αυτής της έκδοσης.

Η ομάδα πέτυχε δύο νίκες σταδίου κατά τη διάρκεια αυτής της έκδοσης.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hero MotoCorp, Pawan Munjal, δήλωσε: “Σήμερα σηματοδοτεί μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για την Hero MotoCorp αλλά και για την Ινδία και τα αθλήματά της. Συγχαρητήρια στον Ross και σε ολόκληρη την ομάδα Hero MotoSports, δείχνοντας ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα αφοσίωσης, συνέπεια και ακλόνητο πάθος».

Ελπίζει ότι αυτό θα εμπνεύσει τους επίδοξους αναβάτες να τα πάνε καλά στο μέλλον.

“Ενώ η Hero MotoCorp έχει υποστηρίξει τον αθλητισμό και τους αθλητές για δεκαετίες, αυτό το επίτευγμα της δικής μας ομάδας έχει μοναδική σημασία που συμπίπτει με την 40η επέτειο της Hero Motocorp.”

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

Ross Branch Hero-Dakar 2024: Το Hero MotoSports Team Rally δημιουργήθηκε το 2016 και συμμετείχε στο πρώτο του Ράλι Ντακάρ το 2017. Με τα χρόνια, η ομάδα έχει πετύχει πολλά βάθρα, νίκες και νίκες στα κορυφαία ράλι-επιδρομές σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η έκδοση του Ράλι ήταν εξαιρετικά εξαντλητική και είδε τρεις από τους τέσσερις αναβάτες του Hero να αποχωρούν από τον αγώνα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας – ο Joaquim Rodrigues και ο Sebastian Buhler τραυματίστηκαν, ενώ ο Joan Barreda που έδειξε φανταστική απόδοση την πρώτη εβδομάδα, αποχώρησε λόγω μια ατυχής μηχανική βλάβη στο Στάδιο 6.

Η πίεση στον Ross Branch να συνεχίσει στον αγώνα και να συνεχίσει στην κορυφή ήταν τεράστια. Ωστόσο, η Μποτσουάνα το έκανε να φαίνεται εύκολο – κατακτώντας κάθε μίλι με ένα πλατύ χαμόγελο.

Ο Ross Branch τερμάτισε το Rally στη δεύτερη θέση για την ομάδα.

Για τον Ινδό κατασκευαστή αυτό είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα και μια σταθερή επικύρωση για τα πολλά χρόνια προσπάθειας που κατέβαλαν στο αγωνιστικό του πρόγραμμα. Η καμπύλη ανάπτυξης για την ομάδα ήταν επίσης απότομη τα τελευταία χρόνια – κερδίζοντας μια πρώτη Stage Win στο Ντακάρ 2022, διπλασιάζοντάς την σε 2 Stage Wins το 2023 και τελικά τερματίζοντας στο βάθρο αυτής της έκδοσης. Το Hero MotoSports Team Rally δημιουργήθηκε το 2016 και συμμετείχε στο πρώτο του Ράλι Dakar το 2017.

Wolfgang Fischer, Team Manager & Head, Hero MotoSports Team Rally : «Ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια ως μια μικρή οργάνωση μέσα στην Hero MotoCorp και βασιζόμαστε σε αυτό κάθε χρόνο που φτάνουμε εδώ. Ο Rossi κράτησε ψυχραιμία για να φέρει την επιτυχία σε αυτό το πολύ δύσκολο Ντακάρ. Αυτό το βάθρο της 2ης θέσης θέλω να το αφιερώσω στον Paulo Goncalves.”

Ross Branch, Team Rider, Hero MotoSports Team Rally : «Ήταν ένα πραγματικά δύσκολο Ντακάρ 2024. Το να τερματίσεις στο βάθρο ήταν πάντα ο στόχος και σήμερα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα για την ανάπτυξη ενός άκρως ανταγωνιστικού μηχανήματος, για τις άγρυπνες 3 εβδομάδες εδώ και για όλα όσα έχουν θυσιάσει για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη συνεχή υποστήριξή σας από όλο τον κόσμο!»

Ross Branch Hero-Dakar 2024: Ένα ηθικό δίδαγμα του Ross Branch: Ο καλός Σαμαρείτης Ross Branch στη Σαουδική Αραβία

Ο Branch ήταν επικεφαλής όταν πήδηξε από το ποδήλατό του για να βοηθήσει τον αντίπαλο Tosha Schareina στο 6ο Stage του αγώνα.

Σαουδική Αραβία: Ο Ross Branch της Μποτσουάνα ανταμείφθηκε αδρά γιατί σταμάτησε για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο αναβάτη αναδεικνύοντας τον νικητή της εναρκτήριας φάσης του Ράλι Ντακάρ το Σάββατο.

Ο Branch ήταν πρώτος όταν πήδηξε από το ποδήλατό του για να βοηθήσει τον αντίπαλο Tosha Schareina μετά το ατύχημα του Ισπανού στο τέλος του αγώνα.
Ο 37χρονος, στο έκτο του Ντακάρ, τελικά ανέβηκε ξανά για να περάσει τη γραμμή μόλις 16ος.
Αλλά ο εργοστασιακός αναβάτης του Hero πήρε τα 25 λεπτά που είχε αφιερώσει βοηθώντας τον Schareina να αφαιρεθεί από τον χρόνο του, εκτοξεύοντάς τον στο προβάδισμα των πρώτων αγώνων κατά σχεδόν δώδεκα λεπτά από τον Ricky Brabec.
«Ξέρεις, οι αγώνες δεν είναι το παν, οπότε όταν βλέπεις έναν από τους αγωνιζόμενους να ξαπλώνει στο πάτωμα, είναι το καλύτερο να σταματήσεις και να περιμένεις μαζί τους και να βεβαιωθείς ότι είναι εντάξει», είπε ο Branch.


Ross Branch Hero-Dakar 2024:Περιέγραψε τον Schareina ως «ένα πολύ καλό τύπο», προσθέτοντας «ποτέ δεν σου αρέσει να βλέπεις τους φίλους σου έτσι».
«Οπότε δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έπρεπε να σταματήσουμε και να βοηθήσουμε, και γι’ αυτό είμαστε εκεί. Αν ήμουν εγώ ξαπλωμένος στο έδαφος, είμαι σίγουρος ότι θα σταματούσε και θα με βοηθούσε».

Ενώ ο Branch προετοιμάζεται για το δεύτερο στάδιο της Κυριακής, ο Schareina πρέπει να περιμένει άλλον έναν χρόνο πριν ξαναρχίσει τη σύνδεσή του με το πιο δύσκολο τεστ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο αναβάτης της Honda, ο οποίος είχε κερδίσει τον πρόλογο της Παρασκευής, έπρεπε να μεταφερθεί με αεροπλάνο σε ασθενοφόρο στη γραμμή εκκίνησης.
Ο ίδιος εξιστόρησε στη συνέχεια: «Οδηγούσα τόσο αργά… Προσπάθησα να περάσω τον Toby (Τιμή) και νομίζω ότι χτύπησα κάτι με τον πίσω τροχό. Προχωρούσα αργά, αλλά έσπασα τον καρπό μου».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ημερολόγιο παρουσιάσεων MotoGP 2024Drive to Survive και ο θρύλος της F1, Guenther Steiner σε μια συνέντευξη βόμβαΣυνέντευξη: Η Cristina Gutiérrez κερδίζει το Dakar στο ChallengerF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα