Transfermarkt: Αυτές είναι οι ακριβότερες μεταγραφές που έχουν γίνει χειμώνα – Τις θυμάστε;

12:26 7/1/2024 - Πηγή: Sportime

Εδώ και λίγες μέρες, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος έχει… ανοίξει σε όλη την Ευρώπη, με το Transfermarkt να αποφασίζει να μας γυρίσει λίγο το χρόνο πίσω.

Συγκεκριμένα, μας θύμισε τις ακριβότερες μεταγραφές που έχουν γίνει τον χειμώνα, που σίγουρα αρκετές από αυτές μπορεί να μην τις έχετε στο μυαλό σας.

Ας ξεκινήσουμε από τη 10η θέση εκεί που έχουμε τη μεταγραφή του Ντιέγκο Κόστα από τη Τσέλσι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για 60 εκατομμύρια ευρώ στη σεζόν 2017/18.

Την ίδια χρονιά, είχαμε τη… μετακόμιση του Ομπαμεγιάνγκ από την Ντόρτμουντ στην Άρσεναλ,

που κόστισε κοντά στα 64 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ παρόμοια πώληση έκανε η γερμανική ομάδα και πάλι στην Premier League, αλλά αυτή τη φορά στην Τσέλσι, την επόμενη χρονιά, δίνοντας τον Πούλισιτς.

Από κει και πέρα, πάμε στον Λαπορτέ που βρίσκεται με 65 εκατομμύρια ευρώ στην 7η θέση, όταν και πήγε από την Μπιλμπάο στην Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μία θέση πάνω του με τα ίδια χρήματα, έχουμε τη μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπαίνοντας στην πεντάδα βλέπουμε πάλι την Τσέλσι, που πήρε τον Μούντρικ την περασμένη σεζόν δίνοντας 70 εκατομμύρια ευρώ στη Σαχτάρ, ενώ τα ποσά ξεφεύγουν μετά με τη Γιουβέντους να δίνει 83.5 για τον Βλάχοβιτς και τη Λίβερπουλ σχεδόν 85 για τον Φαν Ντάικ στη Σαουθάμπτον.

Τέλος μία θέση πριν την κορυφή βλέπουμε τον Φερνάντες για τον οποίο η Τσέλσι πάλι έδωσε 121 εκατομμύρια, ενώ στην πρώτη θέση συναντάμε τον Κουτίνιο με το ποσό ρεκόρ των 135 εκατομμυρίων από την Μπαρτσελόνα.

Μπορούμε όμως να δούμε ότι η Τσέλσι είναι η… πρωταθλήτρια των χειμερινών μεταγραφών, έχοντας τρεις παίκτες στη 10άδα.

Δείτε τη δεκάδα του Transfermarkt:

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα