UEFA Ranking Ελλάδα: Με τουλάχιστον δύο ομάδες θα παίζουμε και την Άνοιξη

UEFA Ranking Ελλάδα: Σε μια εξαιρετική χρονιά από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, έχουμε βλέψεις και για τη φάση νοκ-άουτ του 2024.

Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα τα πάει περίφημα και καλύπτει χαμένο έδαφος τουλάχιστον δύο σεζόν. Οι τέσσερις εκπρόσωποί

μας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τροφοδοτήσουν τη χώρα μας με αναγκαίους βαθμούς στη φάση των ομίλων Europa League και Conference League.

Η τρίτη αγωνιστική μπορεί να μην έφερε πάνω από δύο θετικά αποτελέσματα, αλλά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κουβάλησαν την Ελλάδα.

Κατά τεκμήριο άλλωστε, είναι και τα δύο ελληνικά κλαμπ με περισσότερες παρουσίες σε νοκ-άουτ φάση Φλεβάρη-Μάρτη. Παίζουν δηλαδή από το 2010 κι έπειτα τις περισσότερες φορές Άνοιξη.

Δέκα ο Ολυμπιακός, πέντε ο ΠΑΟΚ, τη στιγμή που το διάστημα 2010-2023 η ΑΕΚ έχει μια πρόκριση από φάση ομίλων και ο Παναθηναϊκός μηδέν.

Οι δύο πιο επιτυχημένοι πρέσβεις του ποδοσφαίρου της χώρας λοιπόν τα τελευταία 13 χρόνια, έχουν κλειδωμένη παρουσία στη νοκ-άουτ φάση.

Κάτι που σημαίνει βαθμούς πρόκρισης για τη χώρα μας. Πως;

Ο ΠΑΟΚ διότι με το 3/3 έχει κλειδώσει τη δεύτερη θέση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Ο Ολυμπιακός, διότι με τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ, ουσιαστικά πάει για δύο αποτελέσματα με την Μπάτσκα Τόπολα για πρόκριση στο Conference. Στη χειρότερη.UEFA Ranking Ελλάδα: Δύο σίγουροι και δύο που… ψήνονται

Με τους δύο λοιπόν στο κάδρο της Άνοιξης, η Ελλάδα μπορεί να παλέψει πολλά για να ανέβει σωρηδόν θέσεις.

Θα εξαρτηθεί βέβαια και από τις κληρώσεις. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει και το σενάριο που άπαντες ευχόμαστε, δηλαδή η πρόκριση και των Παναθηναϊκού-ΑΕΚ τουλάχιστον ως τρίτους στους ομίλους τους.

Με 4 βαθμούς αμφότεροι, περισσότερο ο Παναθηναϊκός, λιγότερο η ΑΕΚ, λόγω δυναμικότητας αντιπάλων, έχουμε πιθανότητες για 4×4.

Αν συμβεί αυτό, τότε μπορούμε άνετα να φτάσουμε στη 14η θέση, καθώς οι χώρες μπροστά μας, θα έχουν χάσει ομάδες. Ειδικά Ουκρανία, μεγάλο δώρο από την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σαχτάρ-Ισραήλ.

13 ΤΣΕΧΙΑ 28.300 (3/4)
14 ΔΑΝΙΑ 28.200 (2/4)
15 ΝΟΡΒΗΓΙΑ 27.875 (2/4)
16 ΡΩΣΙΑ 27.775 (3/5)
17 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 26.600 (2/5)
18 ΙΣΡΑΗΛ 26.375 (2/4)
19 ΕΛΛΑΔΑ 26.125 (4/5)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα