Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ effect και ο Ολυμπιακός πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής οργάνωσης

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ effect και ο Ολυμπιακός πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής οργάνωσης, μετά τη θρυλική του πρόκριση επί της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ σα αν άγγιξε με κάποιο μαγικό ραβδί τον

Ολυμπιακό και από τη μέρα που ήρθε, οι ερυθρόλευκοι είναι άλλη ομάδα. Και όχι μόνο άλλη ομάδα, αλλά και με άλλους ήρωες.

Ένας από αυτούς το βράδυ της Πέμπτης ήταν ο Κωνσταντής Τζολάκης, ο οποίος χρειάστηκε να πιάσει τρία πέναλτι στη διαδικασία των πέναλτι, για να περάσει ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του σε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής οργάνωσης.

Ο Μεντιλίμπαρ το έλεγε, πως δεν θα παίξει για να διατηρήσει το 3-2 του Γεώργιος Καραϊσκάκης και δεν το έκανε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ούτε και όταν βρέθηκε στο 11ο λεπτό να χάνει με 1-0.

Ο Ολυμπιακός έκανε ότι έπρεπε και ο Τζολάκης έβαλε το… χεράκι του τρεις φορές για να γράψει ευρωπαϊκή ιστορία η ομάδα του Πειραιά.

Τρομερός ο Νταβίντ Καρμό, με οκτώ κερδισμένες εναέριες μονομαχίες στις 12, σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα, απίστευτος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που κατάθεσε ψυχή. Απίθανα τρεξίματα από τον Σαντιάγκο Έσε και ένας Ανδρέας Ντόι που ούτε η κόκκινη κάρτα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα δεν στάθηκε ικανή να… θολώσει την εμφάνισή του. Πολύ καλός και ο Ρίτσαρντς από τη στιγμή που μπήκε στη θέση του Φρανσίσκο Ορτέγκα στο 89ο λεπτό.

Μπορούσε να είχε πετύχει την πρόκριση ο Ολυμπιακός πριν από την διαδικασία των πέναλτι, όμως η πρώτη κεφαλιά του Ιμπόρα και η δεύτερη κεφαλιά του Κάρμο αποκρούστηκαν η πρώτη από τον Λιβάκοβιτς και το δοκάρι και η δεύτερη από τον Τζικού.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!



Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ, Ολυμπιακός,fenerbachtse – olybiakos, mentilibar, olybiakos