Για τη συμπεριφορά του Ιωαννίδη ευθύνεται περισσότερο ο Παναθηναϊκός

01:13 2/5/2024 - Πηγή: Sportime

Παναθηναϊκός: Προσπαθεί κάποιος να καταλάβει τι το τόσο κακό είπε ο φίλαθλος των πράσινων που να δικαιολογεί αυτή την ακραία αντίδραση που είχε ο Φώτης Ιωαννίδης μετά την ήττα με 1-0 απο τον Άρη.

Στο απόσπασμα που βλέπουμε ο οπαδός ακούγεται να του λέει οτι «δεν τιμάς τη φανέλα» και τον νεαρό επιθετικό με απαράδεκτο υβρεολόγιο που ξέφυγε από κάθε όριο. Δεν γνωρίζουμε αν στο βίντεο έχει καταγραφεί όλο το περιστατικό ή υφίσταται κι άλλο κομμάτι στο οποίο ο εν λόγω

οπαδός ή οπαδοί καταφέρονται κι αυτοί προηγουμένως με υβριστικές εκφράσεις προς τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ακόμη κι έτσι όμως ο Ιωαννίδης δεν δικαιολογείται να αντιδράσει έτσι. Με τους οπαδούς δεν τα βάζεις. Είτε της ομάδας σου είτε με αντίπαλους. Γενικότερα με τον όχλο. Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα τα βιώσεις και τα δύο. Και την αποθέωση και την αποδοκιμασία.

Κι εδώ όφειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τον έχει προετοιμάσει και να του έχει βάλει όρια. Αντιθέτως συνεχώς τον κανακεύει, τον έχει κάνει να αισθάνεται άτρωτος και να τον έχει βάλει σε μία «γυάλα», καθώς ένας μιντιακός μηχανισμός είναι έτοιμος να τον δικαιολογήσει για ό,τι κι αν κάνει. Και μάλιστα έτοιμος να επιτεθεί σε οποίον βρεθεί απέναντί του. Δεν τον κριτικάρει ποτέ, δεν του απονέμει ποτέ τις ευθύνες που του αναλογούν. Και αυτό κάνει κακό και στον ίδιο και στους πράσινους.

Ναι ίσως ο οπαδός ήταν άδικος λέγοντας στον Ιωαννίδη οτι δεν τιμάει τη φανέλα. Δεν απαντάς όμως με αυτόν τον τρόπο. Είτε βάζεις το κεφάλι κάτω και φεύγεις, είτε απαντάς με ήπιο τρόπο. Ο 23χρονος επιθετικός θα μπορούσε να πει «Τι λέτε ρε παιδιά που δεν τιμάω τη φανέλα, σήμερα ζήτησα κι έπαιξα με ενέσεις ενώ πονούσα γιατί ήθελα να βοηθήσω την ομάδα». Πόσο πιο ωραίος τρόπος θα ήταν αυτός και αν ο Ιωαννίδης τον επέλεγε θα είχε 100% και άπαντες με το πλευρό του.

Από τον Παναθηναϊκό έχουν περάσει πολύ μεγαλύτεροι παίκτες από τον διεθνή φορ, όπως οι Σαραβάκος, Βαζέχα, Βάντσικ, Καραγκούνης, Σισέ κι ένα σωρό άλλοι. Νομίζετε δεν έχουν δεχθεί ανάλογη και πιο σκληρή κριτική από τους οπαδούς; Τους έχετε δει ποτέ να αντιδρούν έτσι; Κι όταν μάλιστα είχαν πολλά χρόνια καριέρας πίσω τους και όχι 2-3 χρόνια όμως ο Ιωαννίδης.

Για τη συμπεριφορά του Ιωαννίδη ευθύνεται περισσότερο ο Παναθηναϊκός

Είπαμε όμως, όταν αισθάνεσαι «βασιλιάς» και οτι δεν θα έχει καμία συνέπεια ό,τι κι αν κάνεις έτσι θα αντιδράς. Δεν είναι εύκολο για έναν νεαρό που ξαφνικά έχει πάνω του φώτα, δόξα, λεφτά και αποθέωση να τα διαχειριστεί όλα αυτά. Γι αυτό έχει μεν και ο ίδιος ευθύνη, αλλά τη μεγαλύτερη την έχει η ομάδα του.

Αυτό το περιστατικό ήρθε ως συνέπεια των επεισοδίων σε Βικελίδης και Λαμία τα οποία πάλι ο γνωστός μιντιακός μηχανισμός δικαιολόγησε στον νεαρό επιθετικό. Καμία ευθύνη δεν είχε σύμφωνα με αυτούς. Φταίγαν μόνο ο Μάντζιος και ο Γκουγκουλιάς στο Βικελίδης και οι Βόκολος, Τσιλούλης στη Λαμία, τους οποίους μάλιστα στοχοποίησαν με απαράδεκτο τρόπο.

Ακόμη κι αν ένα περιστατικό ξεκινήσει από αντίπαλο, δεν γίνεται να μην έχεις ευθύνη κι εσύ κάπου. Δεν γίνεται να «τσιμπάς» κάθε φορά και να βάζεις σε κίνδυνο την ομάδα σου. Γιατί αν στο Βικελίδης ο διαιτητής Στάβρεφ ήταν σωστός θα έπρεπε να αποβάλλει τον Ιωαννίδη. Ακόμη κι αν απέβαλε και κάποιον από τον Άρη αυτός θα ήταν παράγοντας, συνεπώς ποιος θα είχε πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά; Ο Παναθηναϊκός που θα έχανε παίκτη.

Όλη αυτή η υπερβολική υπερπροστασία του Ιωαννίδη έχει οδηγήσει και στον τρόπο που προσπαθεί να εκμαιεύσει κάποια σφυρίγματα στον αγωνιστικό χώρο, όπως πέναλτι ή φάουλ (βίντεο παρακάτω). Βάσει του αξιόλογο ταλέντου του και της μεγάλης προσπάθειας που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, δεν τα έχει ανάγκη. Ειδικά αν συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League, από την οποία φαίνεται να έχει ενδιαφέρον από ομάδες.

Αυτά έχει όταν ανεβαίνουν κυρίως από το πορτοκαλί σαιτ άρθρα «Ο Ναζαριο της Ελλάδας» «Ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός τα τελευταία 15 χρόνια» «Φώτη ορμά τους», ένας πολύ καλός παίχτης ο οποίος ενσωματώθηκε στην ελληνική νοοτροπία και βουτάει σχεδόν σε κάθε επαφή #PAOARIS #arisfc pic.twitter.com/uxLj1umJIH

— Theodosis C. (@Teo_s3) April 29, 2024

Έκανε πολλά, πάρα πολλά, ο Αλ Χακίμ χθες στη Λεωφόρο. Το πιο χαρακτηριστικό, των διαθέσεων του, σφύριγμα ήταν αυτο το φάουλ που έδωσε, στη βουτία του Ιωαννίδη, από το οποίο στη συνέχεια προέκυψε το πέναλτι του 2-0. Τα λέμε 10-12 Dueto στον City 106.1. #arisfc #paofc pic.twitter.com/qyg4Jujzt7

— Fotis Pliakos (@fopliakos) February 29, 2024

Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα