Η FIA και FIFA αναγκάστηκαν να φύγουν από το Παρίσι;

FIA FIFA: Σε κοινό δελτίο τύπου, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα δύο θεσμικά όργανα εξήγησαν τι θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση. Η FIA, που δημιουργήθηκε το 1904, βρίσκεται στην Place de la Concorde, όπου κατοικεί από τη δημιουργία της. Αυτή η έδρα του Παρισιού είναι κυρίως υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων, καθώς και ζητήματα κινητικότητας. Το παράρτημα της Γενεύης (Ελβετία) επικεντρώνεται περισσότερο στις αθλητικές

αποφάσεις.

Η FIFA, η ομοσπονδία που διέπει το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα, ιδρύθηκε στο Παρίσι μέσω ενός τοπικού παραρτήματος που δημιουργήθηκε το 2021, υπεύθυνο για τις σχέσεις με τις ομοσπονδίες. Η έδρα της βρίσκεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας, αλλά η δημιουργία του γραφείου του Παρισιού θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα πριν από την πλήρη μετακίνηση των ποδοσφαιρικών αρχών. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να καταστεί δυνατή χάρη σε μια σειρά φορολογικών διατάξεων που έθεσε σε εφαρμογή η γαλλική κυβέρνηση.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση τουFIA FIFA : Το Συνταγματικό Συμβούλιο λέει στοπ

Αυτές οι διατάξεις θα είχαν σκοπό να κάνουν τη Γαλλία ξανά ελκυστική για τις παγκόσμιες ομοσπονδίες διαφορετικών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, καθώς η χώρα μας προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το Συνταγματικό Συμβούλιο, ωστόσο, ακύρωσε αυτή την πρόταση, επικαλούμενο την ανισότητα σε φορολογικά θέματα. Αυτή είναι η ακύρωση της FIA και της FIFA στο κοινό τους δελτίο τύπου.

FIA FIFA : «Αν και η Γαλλία είναι το λίκνο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο διεθνής ανταγωνισμός, ιδιαίτερα όσον αφορά το κόστος εργασίας, και η παγκοσμιοποίηση του αθλητισμού, αποδυναμώνουν αυτή τη θέση », εξηγεί ο Xavier Malenfer, διευθυντής θεσμικών και διεθνών σχέσεων στη FIA. «Χωρίς διευκρίνιση, μέσω της αναγνώρισης ενός συγκεκριμένου καθεστώτος για τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, υπάρχει μικρή ελπίδα να δούμε τις δραστηριότητες της FIA να αναπτύσσονται περαιτέρω, παρά όλα τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του Παρισιού. »

«Το σημαντικότερο εμπόδιο που εντοπίστηκε σε αυτή τη γαλλική ελκυστικότητα: η απουσία του δικού τους νομικού καθεστώτος για τις διεθνείς ομοσπονδίες. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, έχουν το καθεστώς των ενώσεων και δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε ως διεθνείς οργανισμοί ούτε ως εταιρείες. Κάτι που έχει συγκεκριμένες συνέπειες στις δραστηριότητές τους, στη φορολογία τους και, εν τέλει, στο ενδιαφέρον τους να βρίσκονται στη Γαλλία. »

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα