Η ΑΕΚ 3-0 τον Παναθηναϊκό, με δύο γκολ του φοβερού Ελίασον

Η ΑΕΚ έκανε εμφάνιση βγαλμένη από τα όνειρα του πιο αισιόδοξου οπαδού της. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το 3-0 επί του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι που είχε χαρακτήρα τελικού. Η Ένωση έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν με διαφορά. Ίσως μόνο με το διπλό στο Μπράιτον μπορεί να συγκριθεί αυτή η τεράστια

νίκη.

Ο Αλμέιδα τακτικά μάλλον έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από την ημέρα που ήρθε στην ΑΕΚ. Ποτέ δεν εμφανίστηκε πιο διαβασμένος. Έχοντας μάλιστα απέναντί του μια σπουδαία προσωπικότητα όπως ο Τερίμ.

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0, θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα γκολ. Μπλόκαρε από την αρχή τα ατού του Παναθηναϊκού, που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με τίποτα από πουθενά. Μεγάλη νίκη, που πλέον την κάνει φαβορί για την κατάκτηση της Super League. Είναι στο +4 πλέον από τους «πράσινους». Και έχει και την ισοβαθμία. Δυο γκολ ο φοβερός Ελίασον

ΑΕΚ: Δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε υψηλό τέμπο. Αυτό ευνόησε την Ένωση. Οι τελικές 9-2, 4-0 on target. Λέει πολλά αυτό. Είχε φάσεις το πρώτο μισό του αγώνα. Η ΑΕΚ προειδοποίησε στο 5′ με κεφαλιά του Πόνσε που έφυγε λίγο άουτ. Δυο λεπτά μετά το 1-0. Έκλεψε την μπάλα ο Ελίασον, ο Πινέδα του την έδωσε πίσω, κινήθηκε παράλληλα ο σουηδός και σούταρε σωστά στη δεξιά γωνία.

Στο 9′ βολέ του Παλάσιος άουτ. Στο 14, μέσα από την περιοχή κίνηση και σουτ του Πόνσε, έδιωξε ο Ντραγκόφσκι. Στο 26′ ο Πόνσε βγήκε τετ α τετ αλλά το τελειώμα του ήταν κακό και έφυγε άουτ. Στο 34′ κεφαλιά στην κίνηση ο Ιωαννίδης λίγο άουτ.

Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκαν με το 2-0. Τραγικό λάθος Ακαϊντιν, έκλεψε ο Πόνσε. Έφτασε μέχρι το τέρμα και πλάσαρε σωστά στην αριστερή γωνία.

Και τρίτο στο δεύτερο 

Ο Τερίμ άλλαξε πλάνο από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Με Βιλένα και Σπόραρ έπαιξε ουσιαστικά 3-5-2. Ήθελε να φορτώσει τον άξονα για να μπορέσει να κυκλοφορήσει την μπάλα καλύτερα. Η ΑΕΚ του έδωσε κατοχή αλλά φάσεις δεν βγήκαν. Ο Μπακασέτας δεν μπορούσε να βρει χώρους. Ο Ιωαννίδης αντιμετωπίστηκε με άμυνα μπάσκετ. Man to man ο Κάλενς και βοήθειες πολλοί, ακόμα και οι χαφ.

Με την είσοδο του Βέρμπιτς άλλαξε και πάλι σύστημα ουσιαστικά αλλά και πάλι δεν κατάφερε πολλά. Ένα σουτ του Ιωαννίδη, ένα ακόμα του Χουανκάρ και μια κεφαλιά του Αράο δεν απείλησαν τρομερά.

Η ΑΕΚ αντίθετα είχε ακόμα καλύτερες ευκαιρίες. Στο 61′ ο Πινέδα πέρασε τους πάντες, σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά βολ πανέ του Πόνσε πάλι δοκάρι, στο αριστερό. Στο 69′ τέλος το ματς. Παράλληλη πάσα ο Πινέδα, προβολή ο Γκατσίνοβιτς, η μπάλα καταλήγει στον Ελίασον. Από κοντά 3-0.

Στο 79′ ο Πινέδα φοβερή ευκαιρία, τετ α τετ για το 4-0, λίγο άουτ το πλασέ.

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα τακτικά πήραν αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν στάθηκε στο ύψος. Μέχρι και με 5άδα έπαιξε πίσω ο Αλμέιδα με Μήτογλου, και δεξί μπακ Άμραμπατ. Κάτι που μάλλον θα παιχτεί πολύ του χρόνου. Η 3άδα στόπερ.

ΓΚΟΛ: Ελίασον 7′, 69′, Πόνσε 38′Κόκκινες: –Κίτρινες: Γεντβάι, ΑκαϊντίνΔιαιτητής: Ντελαζό (Γαλλία)Βοηθοί: Ερβάν (Γαλλία), Φιλίπ (Γαλλία)VAR: Κάστρο (Γαλλία)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76′ Άμραμπατ), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (81′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Μήτογλου), Αραούχο (57′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76′ Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (76′ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46′ Βιλένα), Λημνιός (46′ Σποράρ), Ιωαννίδης.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα