Η ΑΕΚ είχε διάθεση, μπορούσε κι άλλα γκολ στη νίκη στην Κύπρο

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο φιλικό που έγινε στην Κύπρο. Η ομάδα του Αλμέιδα παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά ωραίο ποδόσφαιρο, επικράτησε 0-1 του Απόλλωνα Λεμεσού με γκολ του Φαν Βέερτ.

Η Ένωση ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσε κι άλλα γκολ. Ο Απόλλων Λεμεσού ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο

αν και σε γενικές γραμμές το παιχνίδι φάνηκε να το ευχαριστιούνται όλοι. Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα στις εξέδρες με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να τραγουδούν σχεδόν μαζί. Εικόνα που σπανίζει παντού.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν σχεδόν καταιγιστική. Ειδικά έως και το 35′ θα μπορούσε να φέρει το σκορ ακόμα και στο 0-3. Στο 9′ ο Φαν Βέερτ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά στη συνέχεια της φάσης γύρισμα από τα αριστερά του Λιούμπισιτς και ο ολλανδός με πλασέ έκανε το 0-1.

Τρία λεπτά μετά, από πάσα του Σιντιμπέ, ο Αραούχο σούταρε αλλά η μπάλα λίγο άουτ. Στο 13′ προβολή του Λιούμπισιτς η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και ο Αραούχο στη συνέχεια πάλι αστόχησε. Τεράστια ευκαιρία στο 29′ με δύο σουτ του Αραούχο που έδιωξε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

Στο 33′ ο Φερνάντες από πλάγια δεν πάσαρε και το σουτ του έφυγε άουτ. Οι κύπριοι είχαν στο 22′ γκολ του Μπακένγκα, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΑΕΚ: Είχε και στο δεύτερο ημίχρονο 

Ο Απόλλων Λεμεσού προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να απειλήσει με τον Βαλμπουενά. Τα σουτ και φάουλ του στο 48′, 61′ και 69′ δεν βρήκαν στόχο, όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ο Στάνκοβιτς.

Ο Πόνσε το πάλευε από την στιγμή που μπήκε, στο 76′ γύρισε ωραία με πλάτη αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Σε γενικές γραμμές καλύτερη η ομάδα του Αλμέιδα, το θετικό πως οι παίκτες δεν το αντιμετώπισαν ως αγγαρεία.

ΓΚΟΛ: Φαν Βέερτ 9′

Απόλλων Λεμεσού: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σέλβικ (74′ Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (71′ Κοστάκε), Γιούρσεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Βαλμπουενά (71′ Πεϊμπέρνς), Κρμέντσικ, Μπακένγκα (71′ Άδωνη).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (64′ Πήλιος), Χατζισαφί (88′ Ραντόνια), Μήτογλου, Μουκουντί, Γιόνσον, Λιούμπισιτς (46′ Ζίνι), Φερνάντες (57′ Ελίασον), Πισάρο (64′ Τσούμπερ), Αραούχο (64′ Άμραμπατ), Φαν Βέερτ (64′ Πόνσε).

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα