Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-1: Με την περσινή συνταγή

Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Έπαιξε όσο χρειάστηκε, έκανε αυτό που έπρεπε και πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος διατηρώντας το +4 από τους διώκτες του.

Το «τριφύλλι» χωρίς να θέλξει πέρασε με 1-0 από την Καισαριανή. Εκεί που μία αγωνιστική νωρίτερα η ΑΕΚ την πάτησε, ο Παναθηναϊκός δεν λάθεψε.

Ήταν σοβαρός, δεν άφησε τον αντίπαλο να τον απειλήσει

σχεδόν καθόλου και έτσι πανηγύρισε ένα ακόμη διπλό. Το κατάφερε, μάλιστα, σε μία έδρα που ουδείς άλλος είχε περάσει έως τώρα. Ο Μαντσίνι ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Εντελώς προβλέψιμη η Κηφισιά, άργησε να ρισκάρει ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά και όταν το έκανε, με διπλή ζώνη άμυνας συνέχισε να παίζει!

Το ματς

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και στα πρώτα του λεπτά και κόρνερ κέρδιζε και απειλούσε. Στο 11′ ήρθε και το γκολ, αλλά αυτό ακυρώθηκε γιατί στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μαντσίνι πριν δώσει την μπάλα στον σκόρερ Αϊτόρ.

Συνέχισαν να δημιουργούν ρήγματα οι «πράσινοι» και στο 20′ ο Αναγνωστόπουλος είπε «όχι» στον Τσέριν. Οι δυο τους τα… ξαναείπαν στο 42′, όταν και πάλι νικητής αναδείχτηκε ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς πραγματοποιώντας καλή επέμβαση.

Ενδιάμεσα οι «πράσινοι» είχαν κάποιες ακόμη τελικές, αλλά και μία τρομερή ευκαιρία η Κηφισιά με τον Πρίτσα. Εξαιρετική η επέμβαση του Λοντίγκιν. Προσπάθησαν και σε 1-2 φάσεις ακόμα οι γηπεδούχοι να γίνουν απειλητικοί κυρίως παίζοντας στην κόντρα.

Ο Παναθηναϊκός γενικά έφτανε με μεγάλη ευκολία έως το τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εκεί, όμως, κάτι του έλειπε. Έπαιζε ρόλο φυσικά και το γεγονός πως είχε αρκετούς παίκτες η Κηφισιά πίσω, αλλά το κυριότερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη εμπνεύσεων και σωστών τελικών επιλογών.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ίδιο τέμπο. Είχε μία φάση με απευθείας φάουλ του Τσέριν στο 53′ και οκτώ λεπτά αργότερα ο γόρδιος δεσμός λύθηκε. Η μπάλα από σέντρα του Τζούρισιτς έφτασε στον Μαντσίνι και εκείνος έκανε το 0-1.

Εκεί που το ήθελαν, έφεραν τον αγώνα οι «πράσινοι». Έχοντας το προβάδισμα έπαιξαν αρκετά κοντρολαρισμένα. Δημιούργησαν κάποιες φάσεις με Σπόραρ και Σένκεφελντ, αλλά το κυριότερο για εκείνους ήταν να μη δεχτούν γκολ. Δεν το προσπάθησαν, όμως, αυτό με το να κλείσουν τους χώρους, αλλά με το να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους.

Στο 80′ κάνοντας τριπλή αλλαγή ο Αναστασίου ρίσκαρε. Στα χαρτιά η ομάδα του έγινε πιο απειλητική, στην πράξη συνέχισε να περιμένει στο δικό της μισό. Ούτε ευκαιρία δεν έφτιαξε έως το φινάλε. Αντιθέτως δέχτηκε, αλλά το 0-1 δεν άλλαξε έως το σφύριγμα της λήξης.

Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-1

Σκόρερ: 58′ Μαντσίνι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Λοϊκ, Πάρρας (80’ Οζέγκοβιτς), Σνάιντερλαν (13’ λ.τ. Μποτία), Ιπαλίμπο, Μασούρας, Πρίτσας (70’ Σάντος), Αντερέγκεν (69’ Μπιφουμά), Τετέι (80’ Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (64’ λ.τ. Ζέκα), Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς (70’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Τσέριν, Μαντσίνι (80’ Βέρμπιτς), Σπόραρ, (79’ Ιωαννίδης) Αϊτόρ (70’ Παλάσιος).



Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα