Νίκος Γαβαλάς για τον Ολυμπιακό του Youth League: «Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός γλυκός»

Με μια φράση που είχε γράψει ο Ελβετός φιλόσοφος, Ζαν Ζακ Ρουσσώ τον 18ο αιώνα, ο Νίκος Γαβαλάς συνεχάρη μέσα από τα social media τον Ολυμπιακό Κ-19 που κατέκτησε τον τίτλο του UEFA Youth League με εμφατικό τρόπο απέναντι στη Μίλαν.

«Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός είναι γλυκός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ

Ολυμπιακός, για τα όσα κατάφερε μέχρι σήμερα το σύνολο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Μια φουρνιά ποδοσφαιριστών που αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας στις τάξεις των ερυθρολεύκων, έδωσαν στον Νίκο Γαβαλά την ευκαιρία να της υποκλιθεί αλλά και να δείξει με αυτόν τον τρόπο την πίστη που υπάρχει στη διοίκηση των Πειραιωτών για παιδιά όπως ο Κωστούλας ή ο Παπακανέλλος που αποτελούν πολύ σοβαρά projects για τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός έχει μέλλον..

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Νίκος Γαβαλάς για τον Ολυμπιακό του Youth League:

«Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός είναι γλυκός», είχε γράψει ο Ελβετός φιλόσοφος, Ζαν Ζακ Ρουσσώ τον 18ο αιώνα. Γεννήθηκε στη Γενεύη, σε μία περιοχή όπου έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας από το 1822 έως το 1827. Στα χρόνια αυτά ο μετέπειτα πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, εργάστηκε σκληρά για να ενωθούν τα καντόνια και να γίνει ανεξάρτητο κράτος η Ελβετία.

Η ιστορία είναι πάντα διδακτική και χρήσιμη ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Στην προκειμένη περίπτωση, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Γενεύη και σε άλλη χρονική διάσταση, μία δεμένη παρέα, πήρε αυτό που δικαιούτο.

Φρόντισε να κάνει υπομονή επί σειρά ετών και να δουλεύει σκληρά και μεθοδικά. Όλοι, από τον προπονητή, αυτό τον “φιλόσοφο” του σύγχρονου ποδοσφαίρου, Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, τους συνεργάτες του, τους παίκτες και όλο το προσωπικό της Ακαδημίας, σήκωναν καθημερινά τα μανίκια τους για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα: να κατακτηθεί ένας ευρωπαϊκός τίτλος.

Με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στο προπονητικό κέντρο, ο αναμορφωτής του σύγχρονου Ολυμπιακού, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, δημιούργησε ένα ιδανικό περιβάλλον για την παραγωγή πρωταθλητών. Συνενώθηκαν τα… καντόνια του ερυθρόλευκου οικοδομήματος για να «κτισθεί» η πιο ισχυρή ομάδα νέων της Ευρώπης.

Και η ζωή έδωσε στην οικογένεια του Ολυμπιακού τον πιο γλυκό καρπό, την πιο μεγάλη χαρά της σε ένα κομβικό σημείο της διαδρομής της: στο δρόμο προς τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας μας. Σενάριο για όσκαρ που αιφνιδίασε την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός διασυλλογικός τίτλος του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, αφιερώνεται στους ιδρυτές της ομάδας μας, οι οποίοι έραψαν στην ερυθρόλευκη τον δαφνοστεφανομένο έφηβο. Σε εκείνους που έγραψαν στο ιδρυτικό καταστατικό πως ανάμεσα σε άλλα η ομάδα θα υποδηλώνει τη δύναμη, την αθλητική ισχύ και το ήθος.

Είναι αφιερωμένος στους προγόνους μας οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπιακού από γενιά σε γενιά.
Είναι αφιερωμένος σε όλους όσοι δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά σε κάποια άλλη διάσταση δάκρυσαν από χαρά. Όπως έκαναν τα παιδιά της Κ-19 μετά το τελευταίο σφύριγμα στη Νιόν.

Θα πάρει καιρό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την αξία του θρυλικού επιτεύγματος. Αλλά σίγουρα είναι μία ιστορία που θα κάνουμε τα πάντα για να μεταφερθεί αυτούσια από γενιά σε γενιά. Είναι η κληρονομιά και η πυξίδα μας.

Για την ώρα, όμως, θα μας επιτρέψετε να δακρύσουμε πάλι από χαρά. Και γυρνώντας στις εστίες μας να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπά για να πολλαπλασιαστεί η χαρά μας. Και αν κάποιοι λείπουν από εδώ κάτω, θα κοιτάξουμε ψηλά για να τους ευχαριστήσουμε».

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα