Ο Μεντιλιμπαρ ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη του και συνεχίζει να κερδίζει πόντους

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό, αλλά γνωρίζει ότι είναι πάνω απ’όλα άνθρωπος με αδυναμίες. Το παραδέχτηκε άλλωστε.

Ο Βάσκος τεχνικός έβγαλε άσους από το μανίκι του και γύρισε το ματς με τον Αστέρα. Κέρδισε πόντους ο 62χρονος, ο οποίος έφτασε τις 4 νίκες σε ισάριθμα ματς στο πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ διαχειρίστηκε και το πρώτο ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ με ψυχραιμία.

Στις δηλώσεις του

πάντως, φάνηκε αρκετά προσγειωμένος και ότι γνωρίζει τα λάθη του. Παραδέχτηκε ότι έκανε κακό στήσιμο στην αρχή, κάτι που οδήγησε στο γκολ του Αστέρα για την 24η αγωνιστική της Super League. Όταν ένας προπονητής έχει αυτογνωσία, είναι πολύ σημαντικό.

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Οι δηλώσεις

Για το παιχνίδι: «Από τα τέσσερα παιχνίδια μου έλεγαν πως αυτό θα ήταν το πιο εύκολο, τελικά αποδείχθηκε το πιο δύσκολο. Υποφέραμε, χρειάστηκε να κάνουμε την ανατροπή, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας, κάναμε λάθη στην άμυνα και ο Αστέρας έβγαινε στις αντεπιθέσεις. Μετά τις αλλαγές, βελτιωθήκαμε στην άμυνα. Δύσκολη νίκη γιατί υποφέραμε πολύ».

Για τις αλλαγές του: «Δεν ήμουν πολύ πετυχημένος με την αρχική 11άδα (σ.σ. γέλασε). Οι αλλαγές γι’ αυτό υπάρχουν, για να αλλάξεις την αρχική ενδεκάδα όταν δεν πηγαίνει καλά. Επίσης θα πρέπει να ξεκουράσουμε παίκτες, την Τετάρτη έχουμε κι άλλο παιχνίδι».

Επειδή δεν είδε το πέναλτι του Ελ Κααμπί: «Ποτέ σε καμία ομάδα δεν έχω δει live την απευθείας εκτέλεση πέναλτι».

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα