Ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό και έστειλε τον ΠΑΟΚ μόνο στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με 2-1 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και βρίσκεται μόνος πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης, σκοράροντας δύο φορές και χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Δικέφαλο. Ο Μπακασέτας ήταν αυτός που σκόραρε για τον Παναθηναϊκό.

Ο

Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Μουργκ αντί του Κωνσταντέλια στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και τον Ντεσπόντοφ αντί του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε τελικά στη διάθεσή του τον Ιωαννίδη, ενώ χρησιμοποίησε τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, τον Ντραγκόφσκι, τον  Ούγκο και τον Μπακασέτα.

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν «μουδιασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δικέφαλο να είναι αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 15 λεπτά, χωρίς ωστόσο κάποια ευκαιρία. Οι Πράσινοι ισορρόπησαν το ματς από εκείνο το σημείο, παίρνοντας την κατοχή.

Χαρακτηριστικό ήταν πως στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες μετρούσαν από 12 λάθη, κάτι άλλωστε που συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου.

Ο Δικέφαλος στην πρώτη τελική του στην αναμέτρηση, στο 43′, άνοιξε το σκορ με τον Ντεσπόντοφ να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση και να νικάει τον Ντραγκόφσκι.

Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα κακό στην Τούμπα στα πρώτα 45 λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει ωστόσο το προβάδισμα στο σκορ. Χαρακτηριστικό της εικόνας είναι πως οι τελικές ήταν 1(1) – 3(2), ενώ η κατοχή στο 45%-55%.

Γκολ και θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο, με τους Τσέριν, Μπερνάρ και Τζούριτσιτς να περνούν στις θέσεις των Γιερεμέγιεφ, Αϊτόρ και Ούγκο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Ο Μπακασέτας ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» ξανά και έβαλε και πάλι τον Δικέφαλο σε θέση οδηγού. Εξαιρετική ήταν η ανάπτυξη των «ασπρόμαυρων», με τον Μπράντον Τόμας να κλέβει τη μπάλα, να αλλάζει με τον Μουργκ, αυτός για τον Τάισον που μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έβγαλε την κάθετη μπαλιά με τον Σάστρε να αφήνει στον Βούλγαρο εξτρέμ που νίκησε τον Ντραγκόφσκι.

Ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έδωσε διαφορετική «πνοή» στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Παρά το γεγονός πως οι Πράσινοι ήταν πίσω στο σκορ, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι παρόλα αυτά έπαιξαν τα «ρέστα» τους στα τελευταία λεπτά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπλαντένοβιτς και τον Γεντβάι οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν στα δίχτυα τη μπάλα και να ισοφαρίσουν.

Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τους «ασπρόμαυρους» να απολαμβάνουν πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Γκολ: Ντεσπόντοφ 43’, Ντεσπόντοφ 56’ / Μπακασέτας 51’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (Σβαμπ 88’), Μεϊτέ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 71’), Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο 78’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 71’), Τόμας (Τζίμας 88’).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Mλαντένοβιτς, Ούγκο (Τσέριν 46’) , Γεντβάι, Βαγιαννίδης (Λημνιός 64’), Αράο, Κότσιρας, Αϊτόρ (Τζούρισιτς 46’), Μπακασέτας, Μαντσίνι (Βιλένα 89’), Γερεμέγεφ (Μπερνάρ 46’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα