Ολυμπιακός: Aυτή την ενδεκάδα σκέφτεται ο Μαρτίνεθ για την Τόπολα

Ο Ολυμπιακός δίνει αρκετά νωρίς χρονικά το πιο κρίσιμο παιχνίδι στους ομίλους του Europa League με φόντο την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα. Παρότι η δυναμική της μπορεί να ξεγελάει και να την κάνει να μοιάζει… Τσουκαρίτσκι, το ματς για τους Πειραιώτες

μόνο περίπατος δεν θα είναι.

Φάνηκε άλλωστε και από την αξιόμαχη εμφάνιση κόντρα στη Γουέστ Χαμ, παρά το 3-1. Γι’αυτό και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό υλικό του για να έρθει η νίκη που θα βάλει στις ράγες την ευρωπαϊκή συνέχεια για την ομάδα του Πειραιά και το 2024.

Τα κουκιά φαντάζουν μετρημένα σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως στο κέντρο της άμυνας ή στον άξονα, αλλά ο Ισπανός κόουτς έχει ορισμένα ερωτηματικά.

Ερωτηματικά προκάλεσε και η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Τα δύο ερωτηματικά του Μαρτίνεθ για το αρχικό σχήμα

Έχουμε και λέμε. Με τον Πασχαλάκη σίγουρο στον άσο, τα 3/4 της άμυνας φαντάζουν κλειδωμένα. Ροντινέι ως δεξί μπακ, στο κέντρο Ντόι-Ρέτσος και το πρώτο ερώτημα τίθεται για το αριστερό άκρο.

Θα επιλεγεί ο εκρηκτικός Ορτέγκα ή ο πιο ορθολογικός, αλλά με λιγότερη φαντασία στη δημιουργία Κίνι; Η λογική δείχνει τον Αργεντινό.

Αναφορικά με τον άξονα, εκεί το δίδυμο Έσε-Καμαρά – για τον οποίο έχει μια ανησυχία ο Μαρτίνεθ – επιστρέφει. Απουσίασε από τη νίκη στα Γιάννενα ο 22χρονος Λατινοαμερικάνος, ο οποίος επανέρχεται για να δώσει βάθος στη μεσαία γραμμή.

Μπροστά τους, Φορτούνης – Μασούρας δεν… κουνιούνται. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι ο Ποντένσε θα αγωνιστεί ως βασικός. Κι ας είναι φορμαρισμένος και ας ψάχνει χίλιους τρόπους για να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός.

Τη θέση του μπορεί να πάρει ο Σολμπάκεν ή ο Μπιέλ, με τον καθένα να διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πιο δυνατός ο Νορβηγός, άλλου είδους βοήθεια θα δώσει. Πιο τεχνικός ο Ισπανός, αλλά soft.

Ποντένσε και Ορτέγκα λοιπόν είναι τα δύο ερωτηματικά, για τα οποία καλείται να αποφασίσει άμεσα ο κόουτς των Πειραιωτών.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα