Ολυμπιακός: Πίτερς και Κάνααν είναι ανεξάρτητα θέματα από Βεζένκοφ και Μάικ Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός προχωράει το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο ανανέωσε ο Άλεκ Πίτερς. Ο επόμενος θα είναι και ο Αϊζαϊα Κάνααν. Ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με το τι θα συμβεί το καλοκαίρι με Σάσα Βεζένκοφ και Μάικ Τζέιμς.

Πριν από κάνα δίμηνο είχε έρθει

στο φως της δημοσιότητας το θέμα με τον Άλεκ Πίτερς και το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Αν δηλαδή πρέπει να γίνει κάποια πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. Η προηγούμενη συνεργασία έληγε το καλοκαίρι του 2024. Σε εκείνη τη φάση, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Άλεκ Πίτερς βιάζονταν.

Ο λόγος ήταν οικονομικός. Ξεκάθαρα. Ο Αμερικανός ήταν σε peak απόδοσης και οι απαιτήσεις του ήταν μακριά από αυτές που είχε στο μυαλό του Ολυμπιακός. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν στόχο μια μικρή αύξηση για το step up που έκανε στη Euroleague, ο Άλεκ Πίτερς μια πολύ μεγαλύτερη.

Στο πρόσφατο ραντεβού των δύο πλευρών κι αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα στο οποίο ο «Αλέκος» δεν ήταν όπως στην αρχή της περιόδου, η απόσταση φάνηκε τελικά πως δεν είναι μεγάλη. Στην πράξη δε, φάνηκε ακόμα μικρότερη και οι δύο πλευρές κάνοντας τις υποχωρήσεις τους, συμφώνησαν για κλειστό διετές συμβόλαιο!

Σημαντικό στοιχείο να το κρατήσουμε αυτό στο μυαλό μας. Διότι, διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές εκατ. ευρώ, δεν είναι απλή υπόθεση να «σπάσουν». Θα πει κανείς για ποιο λόγο να «σπάσουν». Ο Ολυμπιακός ήθελε να κρατήσει έναν παίκτη 29 ετών για δύο χρόνια, να μη ρισκάρει να μπει σε διαπραγμάτευση μαζί του το καλοκαίρι και το κατάφερε. Case closed.

Μετά τον Πίτερς, ο Κάνααν…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του το πόσο αρμονικά είναι τα πράγματα στα αποδυτήρια. Είναι μία από τις βασικές του σταθερές, εμμονή (;), προτεραιότητα… Πείτε το όπως θέλετε. Το μπάσκετ Μπαρτζώκα, στο σύνολο του – μέσα κι έξω από το παρκέ, αυτό είναι.

Όπως πέρυσι, λοιπόν, ανανέωσε στα «καπάκια» τον ΜακΚίσικ και τον Γουόκαπ, όπως την ίδια περίοδο το καλοκαίρι ενημέρωσε Κάαναν και Πίτερς ότι θα γίνει χρήση της οψιόν που είχε ο Ολυμπιακός για τα συμβόλαιά τους, έτσι και τώρα ο επόμενος που θα πάρει σειρά για να ανανεώσει θα είναι ο Αϊζάια Κάνααν.

Όλο το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχει να το λέει για το πώς ο Αμερικανός παρκάρει εκτός ΣΕΦ το «εγώ» του, από την αρχή της θητείας του, δίνοντας το παν για το σύνολο. Το δέσιμο του με τον κόσμο, το ότι είναι πηγή θετικές ενέργειας στα αποδυτήρια και πρόσχαρος με όλους, μετράνε στο «ταμείο». Μα ακόμα περισσότερο μετράει το γεγονός πως αποδίδει με τον τρόπο που θέλει, αυτά που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αυτός είναι ο λόγος που ο 33χρονος guard θα βάλει τζίφρα σε μονοετές συμβόλαιο, το επόμενο διάστημα.

Τα ζητήματα των Μάικ Τζέιμς και Σάσα Βεζένκοφ

Το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Εκτός από έναν Super Star, είναι ένας παίκτης που αποτελεί «μέλος της οικογένειας» και κομμάτι του παζλ. Ο Σάσα διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και επιθυμία να βρεθεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον που τον ξέρουν και τους ξέρει. Αν πάρει απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτησή του και θα τον αποκτήσει.

Δεν έχει καμία σημασία αν έχει Πίτερς, Πετρούσεφ στο «4». Είναι μια unique κατάσταση, μια ξεχωριστή περίπτωση, ένας παίκτης που αξίζει να αναπροσαρμόσεις τα πλάνα σου και να κάνεις καραμπόλες προκειμένου να τον «χωρέσεις». Αυτό θα κάνει ο Ολυμπιακός. Αν χρειαστεί.

Παρόμοια περίπτωση είναι κι αυτή του Μάικ Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να πλαισιώσει την περιφερειακή του γραμμή με έναν παίκτη «που θα ξεκολλάει το κάρο όταν χρειάζεται», όπως είπε ο Τόμας Γουόκαπ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ένας λόγος παραπάνω να μην παίζει κανέναν ρόλο το αν θα ανανεώσει ο Κάνααν, για παράδειγμα.

Είναι αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί και μάλιστα στο συγκεκριμένο τομέα πιο «ζεστά» ακόμα κι από του Βεζένκοφ. Με άλλα λόγια, αν δεν επιστρέψει ο Σάσα τότε στους ψηλούς ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει κάτι. Ενδεχομένως μόνο αν προκύψει ευκαιρία στα ελληνικά διαβατήρια να γίνει αλλαγή (Παπαγιάννης). Στους «κοντούς» δεν το συζητάμε καν. Θα έρθει παίκτης δεδομένα.

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα