Παναθηναϊκός: Η ήττα από τον Ολυμπιακό «άνοιξε» συζήτηση για τον Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη ντερμπάρα του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό για τη Euroleague και μετά από από δύο ημέρες το όνομα του Εργκίν Αταμάν εξακολουθεί να «τρεντάρει» στο Twitter.

Είναι δεδομένο ότι άνοιξε συζήτηση για τον Τούρκο τεχνικό.

Μετά τα 2-3 τελευταία χρόνια στα οποία οι «πράσινοι» είχαν κατεβάσει πολύ το μπάτζετ τους, φέτος κάνουν και πάλι προσπάθεια πρωταθλητισμού, με στόχο την κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα αλλά και τη συμμετοχή στο final-4 της Euroleague.

Η αλήθεια είναι οτι έγιναν αρκετά βήματα προόδου μέσα σε λίγους μήνες, κάτι που δεν είναι εύκολο όταν φτιάχνεις μια καινούργια ομάδα και με νέο προπονητή. Ωστόσο οι δύο πρώτοι εγχώριοι τίτλοι έχουν χαθεί (Σούπερ Καπ και Κύπελλο), ενώ έχουν έρθει και κάποιες ήττες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Όπως αυτή από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, αλλά και άλλες στην Ευρώπη, όπως η τελευταία από τον Ολυμπιακό.

Κι αν η ήττα από τον «αυτοκράτορα» δεν «πόνεσε» ιδιαίτερα βαθμολογικά αυτή από τον «αιώνιο» αντίπαλο ενδέχεται να στοιχίσει την 4άδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε πως «…η στεναχώρια από την ήττα στο ΣΕΦ συγκρίνεται μόνο με τους ημιτελικούς του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσα». Δεν είναι τυχαίο ότι ο διοικητικός ηγέτης ζήτησε από εδώ και πέρα το απόλυτο, δηλαδή νίκες κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Άλμπα εντός και Βίρτους και Μπάγερν εκτός.

Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι αν ο Αταμάν έκανε καλύτερο ροτέισον και εμπιστευόταν περισσότερο κάποιους παίκτες του τότε ο Παναθηναϊκός και θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει περισσότερες νίκες και (το κυριότερο) θα μείωνε τον κίνδυνο να αποτύχει στους στόχους που του απομένουν σε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα.

Το τριφύλλι πάλεψε στο ΣΕΦ και έφτασε να διεκδικεί ως το τέλος τη νίκη, ωστόσο στο τέλος λύγισε από τον Ολυμπιακό, παρότι ο τελευταίος είχε έναν «λαβωμένο» Τόμας Γουόκαπ. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι και πάλι ο Τούρκος προπονητής βασίστηκε σε μόλις 7 παίκτες (Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου).

Από εκεί και πέρα Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μαντζούκας δεν αγωνίστηκαν λεπτό, ο Μπαλτσερόφσκι παρότι οι ψηλοί του Ολυμπιακού έκαναν «πάρτι» στην πράσινη ρακέτα έπαιξε μόλις 4:44, ενώ ένας παίκτης που έχει πολύ ηψηλό συμβόλαιο όπως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ παρέμεινε στο παρκέ μόνο 9.39 έχοντας μηδέν πόντους με μόλις 2 προσπάθειες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που έλειπε ο Βιλντόζα, άρα ο Αταμάν γνώριζε εξ αρχής ότι οι επιλογές του ήταν λιγότερες.

Έτσι ο Αταμάν βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στους οπαδούς του τριφυλλιού και η αλήθεια είναι οτι οι τόνοι ανέβηκαν. Αρκετοί ασκούν κριτική για την εμμονή του Τούρκου να μην πηγαίνει «βαθύτερα» στον πάγκο του, ενώ «θυμούνται» την περίπτωση του Πάμπλο Λάσο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός «φλέρταρε» το καλοκαίρι όμως τελικά πήγε στην λύση του Τούρκου.

Πάντως οι περισσότεροι στο διαδίκτυο στηρίζουν τον Αταμάν και τονίζουν ότι πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε τα αποτελέσματα να έρθουν τα επόμενα χρόνια αν δεν έρθουν από φέτος.

Παναθηναϊκός: Δείτε παρακάτω μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις για τον Αταμάν

Οι περισσότεροι απ τους Παναθηναϊκούς που ξέρω και βλέπω εδωμέσα, το καλοκαίρι θέλαμε το Λάσο. Τελικά ήρθε ο Αταμάν. Με τον Αταμάν η ομάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου κι ο προπονητής πρέπει να στηριχθεί ακόμα και 0/2 να κάνουμε την άλλη βδομάδα. Όχι άλλο κάρβουνο #paobc

— Jherek Carnelian (@Jherek_13) March 16, 2024

Ο λάσο καλά κάνει και είναι στη Μπάγερν,χωρίς άγχος,πίεση για αποτέλεσμα,έχει και την καρδιά του…ο Αταμάν είναι Ταλιμπάν,δε χαμπαριαζει..

Spy (@Spy58594710) March 16, 2024

Έτσι όπως πάει ο Αταμάν, θα διευρυνθεί το rotation με … Χρ.Σερέλη #paobc

— zer0 (@ps_zer0) March 16, 2024

Θα ήθελα οποιονδήποτε στη θέση του Χουάντσο, έτσι όπως παίζει μέχρι τώρα. Είναι ρίσκο να μείνει ΚΑΙ του χρόνου, από τη στιγμή που ο Αταμάν δεν σκοπεύει να βγάλει συστήματα για να τον αξιοποιήσει #paobc

— Πυθεία απ’ το Σικάγο (@pytheia_chicago) March 16, 2024

Ήμουν υπέρ λάσο στο δίλημμα Αταμάν ή λάσο το καλοκαίρι.εκανα λάθος.ο Τούρκος είναι προπονηταρα και οτιδήποτε άλλο πλην στήριξης μέχρι τέλους είναι εκ του πονηρού.

Spy (@Spy58594710) March 16, 2024

Λέει ο καθένας την πίπα του, ενώ μεγαλύτερος fan Αταμάν απ’ τον dpg δεν παίζει να υπάρχει. Γι’ αυτό και πολλοί που τώρα… σκίζουν τα ρούχα τους, τον αμφισβητούσαν. Ξέρετε αυτοί που παρακαλούσαν για πενταετή πλάνα με Λάσο #paobc

— Dreamer13 (@Dreamer32101655) March 16, 2024

Ακου φιλε…Ολυμπιακος ειμαι.Ο Χουαντσο ειναι μεγαλος παιχτης αλλα..Δεν ξερω αν με τον αταμαν παιξει το μπασκετ που μπορει..Αν ηταν στον Ολυμπιακο με Μπαρτζωκα θα ηταν υποψηφιος ΜVP.
Αυτο ειναι το προβλημα νομιζω..Σαν παιχτης ειναι παιχταρας οτι και να λενε..

— Spiridona 8 (@DiegoSpiridona) March 16, 2024

Όσοι κράζουν αταμαν να σκεφτούν :

1) Περισυ ήσουν 17ος
2) Η εφες βολοδέρνει 14η
3) Ο λασο παλεύει για πλέι ιν
4) Η παρτιζαν παλεύει για πλέι ιν

Όλοι οι προπονητές έχουν κολλήματα, έχεις όμως τον καλύτερο για το Rebuild που χρειαζόσουν

1ος σε Basket League
4ος σε EL#paobc

Green Revolution (@GreenRevol1966) March 16, 2024

Όταν ο Δημήτρης καταλάβει τι απατεώνας είναι ο Αταμάν θα είναι αργά
Η Φενέρ πήρε Σάρας κ έσωσε την χρονιά
Έτσι θα πάει η η σεζόν με παραμύθια Χουαντσο άμυνα, Βιλτοζα επιστροφή , ξύπνημα Μπατσεροφσκι
Καλά κρασιά

— kurbaga (@MkeYXU3bcmVivaf) March 16, 2024

Επίσης η κριτική κάποιες φορές είναι για καλό καθώς αναγκαζόμαστε να πιεστούμε. Ο Γιαννακόπουλος ζητάει πράγματα από την ομάδα καθώς βλέπει ότι μπορεί και το έχει αποδείξει. Και το 5/5 είναι εφικτό και όλα. Ο Αταμάν με δπγ φτιάχνουν κάτι διαφορετικό στον Παναθηναϊκό

— påtou (@patoucheasp) March 16, 2024

1/2
Γαυρος ειμαι…
Αν διωξετε τον Αταμαν,θα ειναι το μεγαλυτερο εγκλημα που εγινε στην ιστορια!
Ωραια,ειπε πολλα,δειχνει ενα πανικο,με το να χρησιμοποιει κλειστο ροστερ,ακομα και οταν δεν παει,κραταει παγκο,Κωστα-Καιλατζακη,που τον ξελασπωσαν,φταιει σε πολλα σιγουρα!
Αλλα…

— Αντιριξ1980 (@antirix1980) March 16, 2024

Ο Αταμάν θα κριθεί στο τέλος του συμβολαίου του,οτιδήποτε άλλο είναι τρελλα

— Kostas Papag. (@aristeropistoli) March 16, 2024

Ακόμη και αν το τέλος της χρονιάς μας βρει άτιτλους,έχετε τη ΣΤΗΡΙΞΗ μου για χρόνια μόνο και μόνο που η χαρά επέστρεψε όταν πήγαινω προς ΟΑΚΑ και όχι η μιζέρια της 3τιας.
ΜΕ ΑΤΑΜΑΝ-ΣΛΟΥΚΑ-ΛΕΣΟΡ-ΧΟΥΑΝΤΣΟ-ΛΟΥΚΑ-ΝΤΙΝΟ Κ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣΠΡΟΕΔΡΕ Η ΚΟΡΥΦΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
#paobc pic.twitter.com/pCvqb6RC1c

— Brando_GracerGR ︎ (@BGracergr) March 16, 2024

Ο Αταμαν δεν κουνιέται από τον παο..Η κριτική όμως θα υπάρχει..Αυτός δημιούργησε όλες αυτές τις υπέροχες προσδοκίες..Όχι με τις δηλώσεις του..Με τα 2πλα σε Μονακό,Μαδρίτη..Ο Σλουκας άλλωστε είπε ότι “ο κόουτς έψαξε τον πάγκο του,λίγο παραπάνω”..Πρέπει όμως να ξεκολλήσει..#paobc pic.twitter.com/cCyi0kx856

— shamrock in my heart (@monopanatha13) March 16, 2024

Ο Αταμαν δεν κουνιέται από τον παο..Η κριτική όμως θα υπάρχει..Αυτός δημιούργησε όλες αυτές τις υπέροχες προσδοκίες..Όχι με τις δηλώσεις του..Με τα 2πλα σε Μονακό,Μαδρίτη..Ο Σλουκας άλλωστε είπε ότι “ο κόουτς έψαξε τον πάγκο του,λίγο παραπάνω”..Πρέπει όμως να ξεκολλήσει..#paobc pic.twitter.com/cCyi0kx856

— shamrock in my heart (@monopanatha13) March 16, 2024

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα