ΠΑΣ Γιάννινα: Η σκληρή πραγματικότητα

Δεν μπορείς να πεις πως δεν το πάλεψε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε με 1-3 από τον ΠΑΟΚ, αλλά το πήγε το παιχνίδι έως εκεί που μπορούσε. Το κάτι παραπάνω δεν ήταν εύκολο.

Δεύτερη ήττα για τους Ηπειρώτες φέτος ήρθε και αυτή στο γήπεδό τους απέναντι σε ομάδα του Big 5. Στις αρχές του μήνα ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που περνούσε από τους «Ζωσιμάδες» με 1-0. Τώρα το έκανε

ο ΠΑΟΚ.

Κομβικό και στις δύο περιπτώσεις το τι όπλα είχε ο καθένας να ρίξει στο ματς. Όσο περνάει ο χρόνος σε τέτοιους αγώνες, ομάδες με περισσότερες λύσεις μπορούν πιο εύκολα να πάρουν αυτό που θέλουν. Παιχνίδια λεπτομερειών ήταν και τα δύο. Ωστόσο, κέρδισε αυτός που είχε μεγαλύτερη ποιότητα. Τόσο απλά.

Ακόμη και με τους «ασπρόμαυρους», που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν τόσο καλός, το 1-2 έγινε σε ένα χρονικό σημείο που είχε το momentum. Πάνω που ανέβαινε και γινόταν απειλητικός, δέχτηκε μία κόντρα και γύρισαν όλα τούμπα. Γενικότερα οι επιστροφές των παικτών του δεν ήταν ιδανικές και αυτό κόστισε, όπως κόστισαν και ορισμένα φθηνά ατομικά λάθη. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί αυτά να τα περιορίσει στη συνέχεια.

Συνολικά, πάντως, μετά από πέντε αγώνες οι Ηπειρώτες δεν έχουν αφήσει κακές εντυπώσεις. Γκέλα δεν έχουν κάνει. Πήραν το ματς που έπρεπε με την Κηφισιά, δεν έχασαν σε Αγρίνιο και Τρίπολη. Επόμενη πρόκληση η επίσκεψη στις Σέρρες.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι πέρυσι χρειάστηκε οκτώ ματς για να μαζέψει πέντε βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το πρώτο του clean sheet ήρθε τον Φεβρουάριο. Φέτος έχει κάνει καλύτερη εκκίνηση. Υπάρχει εμπειρία, ο περσινός κορμός και περισσότερες λύσεις. Η συνέχεια θα δείξει και το ταβάνι αυτής ομάδας.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα